Kissa avasi kylpyhuoneen hanan yön aikana – aiheutti yli 18 000 euron vahingot

1:41
Näin leikkaat kissan kynnet oikeaoppisesti

Australialaisen pariskunnan koti kärsi mittavat vahingot, kun perheen kissa oli aukaissut yön aikana vesihanan, kertoo Metro-sivusto. 

Amber, 22 ja Joe Frauser, 25, asuvat omakotitalossa Adelaidessa, Etelä-Australiassa. Pariskunnalla on yksivuotias Eve-kissa.

Amber ja Joe eivät osanneet edes aavistaa, millaista tuhoa pieni kissa voi saada aikaan.

Kylpyhuone remonttiin

Amber ja Joe olivat nukkumassa, kun Eve-kissa aukaisi kylpyhuoneen vesihanan.  Vesi oli ehtinyt virrata läpi yön, ennen kuin se huomattiin.

– Minä ja aviomieheni menimme nukkumaan iltakymmeneltä, ja Eve nukkui kylpyhuoneessa niin kuin yleensä. Seuraavana aamuna Joe heräsi kuudelta ja valmistautui lähtemään töihin. Hän poistui makuuhuoneesta etsiäkseen työvaatteita ja häntä odotti vettä täynnä oleva alakerta, kertoo Amber. 

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Joe meni nopeasti selvittämään mistä vesi oikein tuli. Joe löysi Even makoilemasta pyykinpesukoneen päältä. Pyykkikoneen viereinen hana virtasi vettä täydellä teholla ja hana oli selvästi työnnetty auki. 

– Tiesimme heti, että se oli Eve. Se on aiemminkin leikkinyt hanoilla ja on utelias kaikesta niin kuin bengalinkissat yleensäkin ovat. 

Tuhasien dollareiden vahingot

Kissan hanavirheestä aiheutui yli 30 000 Australian dollarin eli yli 18 000 tuhannen euron vahingot.

– Meidän piti soittaa Joen työpaikalle ja minun yliopistooni, että emme pääse paikalle tänään. Meidän piti jäädä hoitamaan Even aiheuttamat vahingot.

Pariskunta soitti vakuutusyhtiölle selvittääkseen, kuinka paljon vahinkoja kissa oli aiheuttanut.

– Palkkasimme heti paikallisen kuivausyhtiön. Heiltä kesti kokonainen päivä saada vesi pois alakerrasta, repiä lattialaudat irti ja korvata ne väliaikaisella matolla. He laittoivat yli 30 erilaista kuivaajaa ympäri taloa kuivaamaan lattiaa. Niitä täytyi pitää jatkuvasti päällä viikon ajan. 

– Voitte vain kuvitella, kuinka sähkölasku nousi raketin lailla. Kuivaajat kuluttivat paljon sähköä. 

"Teimme kaikkemme"

Kokonaisuudessaan vesivahinkojen korjaaminen maksoi pariskunnalle yli 30 000 Australian dollaria. Pelkkä sähkölaksu maksoi jo tuhat dollaria.

Pariskunta oli kuitenkin valmis maksamaan korjauksesta.

– Olimme muuttaneet tähän taloon vain kolme kuukautta aikaisemmin, joten teimme kaikkemme pelastaaksemme sen.

Nyt Amber ja Joe ovat hankkineet lapsilukot kaikkiin talon hanoihin, ettei Eve voisi jatkaa tuhojaan.

– Teimme sille kissanluukun autotalliin ja siirsimme hiekkalaatikon sinne. Eve ei pääse enää itsekseen kylpyhuoneeseen hengailemaan.

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja