Kiskobussi syttyi palamaan Joroisissa, neuvokas kuljettaja pelasti matkustajat – Otkesin mukaan evakuoinnin riskiarviointia päivitettävä

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) katsoo, että kiskobussien vaaratilanteiden ja onnettomuuksien varalta on päivitettävä yksin työtä tekevien riskienarviointia evakuointitilanteissa. Otkes otti kantaa asiaan tänään, kun se julkisti Joroisten viime kesän kiskobussiturman tutkinnan tulokset.

Kiskobusseissa on sattunut runsaassa vuosikymmenessä useita tulipaloja, joissa matkustajia on jouduttu evakuoimaan.

– Yli puolet tulipaloista on tapahtunut aikana, jolloin matkustamossa ei ole ollut junahenkilökuntaa ja veturinkuljettaja on huolehtinut evakuoinnista yksin, toteaa tutkinnanjohtaja Lasse Laatta Otkesin tiedotteessa.

Otkes antoi nyt turvallisuussuosituksia esimerkiksi sen varalta, että kuljettaja ei ole turman jälkeen toimintakykyinen.

Pohjois-Savon Joroisissa kahdesta kiskobussista koostunut juna syttyi palamaan 5. kesäkuuta 2021. Otkes toteaa, että kuljettajan neuvokkaan toiminnan ansiosta matkustajat saatiin evakuoiduksi vammoitta, vaikka evakuoinnista ei ollut ohjeita. 

Lue myös:

    Uusimmat