Kirsi Alm-Siira julkaisi puhuttelevan päivityksen työelämän nurjasta puolesta: "Olin hyväksikäytetty nice girl"

Kirsi Alm-Siira ojentaa avuliaasti nenäliinan Pekka Poudalle kesken säälähetyksen 0:29
Pekka Pouta aivasti kesken lähetyksen – Kirsi Alm-Siira riensi hätiin

Kirsi Alm-Siira muistelee sosiaalisessa mediassa uransa alkuaikoja.

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira julkaisi tiistaina 28. tammikuuta Instagram-tilillään avoimen päivityksen, jossa hän pohtii työelämän varjopuolia. Alm-Siira kertoo ajatusten virinneen sen jälkeen, kun hän kävi katsomassa uuden yhdysvaltalaiselokuvan Bombshell – hiljaisuuden rikkojat. Uutisankkurin mukaan elokuvan näkeminen heitti hänet menneisyyden muistoihin hänen oman uransa alkutaipaleelle.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– En ole koskaan kokenut mitään niin räikeää vallankäyttöä ja häirintää, mitä elokuva käsitteli, mutta ihan ilma vaurioita eivät omatkaan hommat lähteneet liikkeelle, Alm-Siira pohjustaa. 

Alm-Siira kertoo olleensa uransa alussa valmis lähes mihin vain. Hän tuli töihin koska vain pyydettiin ja jäi aina ylitöihin jos oli tarvis. Hän kertoo myös jättäneensä kerran ystävänsä häät väliin, sillä hänet soitettiin viime hetkellä töihin. 

– Jälkikäteen olen miettinyt, kuinka paljon minun annettiin ymmärtää ja kuinka suoraan sanottiin, että duunit loppuvat, jos en suostu kaikkeen, vai olinko vain itse sellaisessa luulossa. Totuus on varmasti jossain tuolla välissä. 

– Sen sijaan hiffaan näin myöhemmin, että olin hyväksikäytetty nice girl, mutta en osannut tehdä asialle mitään. Pelko, että joku napsauttaa sormiaan ja saan kerätä kynäni lattialta oli suuri. 

Päivityksensä lopussa Alm-Siira pohtii, että hän olisi todennäköisesti saavuttanut unelmiensa työpaikan ilman toisinaan liiallista uhrautumistakin. Hän toivoo, että muutkin muistavat tämän. 

46-vuotias Alm-Siira on toiminut MTV3-kanavan uutisankkurina vuodesta 2005 lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat