Kirppistaulun takaa löytyi yllätys – Irene sai 150 vuotta vanhan perheaarteen kotiin

Kirppistaulun takaa löytyi yllätys – Irene sai 150-vuotiaan perheaarteen kotiin 1:41
Pohjois-Carolinassa sijaitsevalta kirpputorilta tehtiin melkoinen löytö: valokuvakehyksen taakse oli kiinnitetty 150 vuotta vanha avioliittotodistus.

Irene Cornish sai isoisovanhempiensa avioliittosertifikaatin kotiin satumaisen sattuman ansiosta. 150-vuotias avioliittotodistus löytyi taulun takaa.

Pohjois-Carolinassa sijaitsevalta kirpputorilta tehtiin melkoinen löytö: taulukehyksen taakse oli kiinnitetty 150 vuotta vanha avioliittotodistus, kertoo CNN.

Huomasi kehyksen sisäpuolella yllätyksen

Hope Chest Thrift Store -liikkeen työntekijä oli puhdistanut taulun kehystä, kun hän huomasi kehyksen takaosan sisäpuolelle naulatun paperin.

Maalaus oli vuodelta 1889, aviotodistus taas vuodelta 1875. Todistuksesta löytyi vuosiluku ja kaupunki; lisäksi avioituneen parin etunimistä sai selvää. Nimet olivat William ja Katey

– Pari oli avioitunut New Jerseyssä. Jotenkin todistus oli löytänyt tiensä kierrätyskauppaamme, liikkeen johtaja Karmen Smith kuvaili haastattelussa

Sukulainen löytyi

Paikalliskanava WWAY kertoi erikoisesta löydöstä. Tarina levisi medioihin, minkä ansiosta sertifikaatti pääsi kotiin.

Ancestry-sivustolla voi tutkia sukunsa historiaa, ja netin salapoliisit yhyttivät sieltä Irene Cornishin, jota epäilivät avioparin sukulaiseksi.

– En ole käynyt sukututkimussivustolla aikoihin. Menin itse asiassa tutkimaan toisen sukuhaaran sukulaistani. Huomasin saaneeni kaikenlaisia viestejä, Irene kuvailee.

Katso myös: Jim osti talon ja löysi sieltä piilotettuna 10 000 dollaria – palautti kaiken! Juttu jatkuu videon alla.

Pitää todistusta aarteenaan

 Se, miksi avioliittotodistus oli naulattu valokuvakehykseen, ei ole selvinnyt. Irenelle vanha paperi on kuitenkin aarre.

– Äitini kuoli viisi vuotta sitten, eikä minulla ole muuta perhettä lähialueella, hän kuvaa.

– Joskus oloni siis on hieman yksinäinen. Tuntui lohdulliselta, kun nuo ihmiset tavallaan ottivat yhteyttä [aikojen takaa]. Minulla on yhteys heihin.

Hän aikoo kehystää avioliittotodistuksen, ja mahdollisesti lahjoittaa sen myöhemmin museoon.

Lue myös:

    Uusimmat