Janet luuli hukanneensa isältään saamansa viimeisen lahjan ikiajoiksi – 29 vuotta myöhemmin tuttava kertoi yllättävän uutisen

Juuttuiko sormus sormeen? Näin se lähtee irti 1:02
Juuttuiko sormus sormeen? Näin saat korun irti!

Huutokauppaa pitävä mies päätti etsiä henkilön, jolle kaupattavaksi aikoinaan tuotu, kaiverruksin varustettu luokkasormus kuuluu, kertoo uutistoimisto UPI. Lopulta etsintä tuotti toivotun tuloksen.

Amerikkalainen Richard Wornom oli siivoamassa Yorkin piirikunnassa Virginiassa sijaitsevaa vuokrakotiaan, jossa hän myy huutokaupalla tavaraa. Silloin hän löysi laatikon täynnä tavaroita, jotka hän oli aikonut huutokaupata jo vuosia aiemmin.

Richard kertoo laatikon sisältäneen muun muassa Tabb High School -lukion luokkasormuksen vuodelta 1981. Siihen oli kaiverrettu nimikirjaimet "JLH". 

Mies päätti yrittää löytää sormuksen omistajan. Tammikuussa hän ilmoitti etsinnöistään Facebook-julkaisussa, mutta silloin haku ei tuottanut tulosta. 

Muutamaa kuukautta myöhemmin hän pyysi apua naapureiltaan Karrie ja Lyndon Amorylta, jotka ovat aikoinaan valmistuneet kyseisestä lukiosta. Heidän kauttaan Richard otti yhteyttä Lyndonin serkkuun Susan Rollins Vossiin, joka on Tabbin lukion alumnijärjestön varapuheenjohtaja. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Oikea omistaja löytyi alumniryhmän avulla

Susan tuli siihen tulokseen, että vuonna 1981 Tabbin lukiosta valmistui neljä henkilöä, joiden nimien alkukirjaimet täsmäsivät sormuksen kaiverrukseen. Kolme ehdokasta hän pystyi nopeasti sulkemaan pois. Neljäs henkilö, Janet Lynn Harris, ei ollut sosiaalisessa mediassa.

Janet Lynn Harris on nykyisin nimeltään Janet Clayton. Hän muutti Pohjois-Carolinaan vuonna 1993, minkä vuoksi häntä oli vaikeaa löytää. Susan kertoo, että hänen julkaisunsa lukioalumnien Facebook-sivuilla tuli Janetin entisen aviomiehen veljen vaimon tietoon ja tämä vei viestin eteenpäin Janetille.

Janet muistelee nähneensä sormuksen viimeksi 29 vuotta sitten. Se tapahtui vähän ennen sitä, kun hän menetti Yorkin piirikunnassa sijaitsevan kotinsa. Richard Wornom kertoo, että monet hänen huutokaupattaviksi vastaanottamistaan tavaroista ovat peräisin kotinsa menettäneiltä ihmisiltä.

Janet kertoo Daily Pressin mukaan, että luokkasormus oli viimeinen lahja, jonka hänen isänsä oli ostanut tyttärelleen ennen kuolemaansa. Isä menehtyi yllättäen sydänkohtaukseen Janetin ollessa 17-vuotias.

Sosiaalinen media on ennenkin osoittanut hyödylliseksi kadonneiden tavaroiden löytymisessä. Hiljattain esimerkiksi eräs vihkisormus löytyi somen avulla.

Lue myös:

    Uusimmat