Mainos

Kirkko lähetti Greenpeacen kanssa ilmastoterveisiä Trumpille ja Putinille – "Moni yllättyi yhteistyöstä"

0:46

Presidenttien Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamiseen Suomessa otettiin kantaa mitä mielikuvituksellisimmin tavoin. Ympäri Helsinkiä on nähty muun muassa mielenosoituksia ja mainoksiin ja banderolleihin puettuja viestejä presidenteille.

Video: monenlaisia poliittisia viestejä on lähetetty Helsingissä huipputapaamisen aikaan.

Kallion seurakunta on lähettänyt yhteistyössä Greenpeace Suomen kanssa terveiset banderollin muodossa. Banderolli lepää vasten Kallion kirkon seinämää ja siinä lukee: Warm our hearts not our planet – Lämmittäkää sydämiämme, älkää planettaamme.

 Kuva: Lehtikuva

Kallion seurakunnan vs. kirkkoherra Visa Viljamaa kertoo, että viestin tarkoituksena on luoda toivoa ja kannustaa yhteistyöhön.

– Katseet olivat tällä hetkellä Helsingissä. Toivoimme, että mahdollisimman moni näkisi viestimme ja sitä kautta saisi helpotusta ympäristöahdistukseen.

Viestillä halutaan herättää Viljamaan mukaan nimenomaan toivoa, eikä sitä ole tarkoitettu ketään vastaan. Viesti on osoitettu niin maassa vieraileville presidenteille kuin muillekin maailman päättäjille.

– Moni yrittää jo nyt vaikuttaa ympäristömme hyvinvointiin, ja tekee paljon hyviä asioita sen eteen. Siihen rinnalle tarvitaan myös poliittisen tason toimintaa.

Yhteistyö on yllättänyt

Kirkko on saanut monenlaista palautetta banderollista. Rohkaisevan ja hyvän palautteen rinnalla on ollut myös kriittisia kommentteja.

– Aina kun kirkko näkyy yllättävässä paikassa, se herättää reaktioita. Moni on yllättynyt yhteistyöstä Greenpeacen kanssa. Tässä asiassa meillä on kuitenkin yhteinen linja Greenpeacen kanssa, Viljamaa sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.