Iloinen yllätys seniorikotiin! Lea sai joulukortin tuntemattomalta – "Tämähän on aivan ihana!"

5:24
MTV Uutiset Live yllätti järvenpääläisen Lea Väänäsen rimputtamalla ovikelloa ja tuomalla joulukortin.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa tavalliset ihmiset tekevät joulukortteja, jotka viedään kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Tänä vuonna kampanja toimii jo yli sadalla paikkakunnalla. 

MTV Uutiset Live oli seuraamassa, kun Järvenpäässä Myllytien toimintakeskuksessa tehtiin joulukortteja. Tällä kertaa korttipajaan osallistujat olivat itsekin iäkkäämpiä ihmisiä, mutta kampanjaan osallistuvat myös monet päiväkodit eli kortteja rustaavat pikkukätöset.

Vapaaehtoinen Marjatta Kontulainen oli ehtinyt tehdä toimintakeskuksessa aamun aikana jo useita kymmeniä kortteja, joiden vastaanottajasta hän ei tiennyt.

– Mä tykkään, että korteissa on tonttuja, pukkeja ja joulukuusia. Tämä on aika kiireistä puuhaa, kertoi Kontulainen liimatessaan sydän-aiheista korttia kokoon.   

MTV Uutiset Liven toimittaja nappasi kortin käteensä ja kuljetti sen viereiseen senioritaloon, jossa asuu Lea Väänänen. Hän oli silminnähden ilahtunut kortista.

– Tämähän on aivan ihana! Eniten ilahduttaa se, että kortti on itsetehty, totesi Väänänen.

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot on pyörittänyt sympaattista kampanjaansa jo kahdeksan vuotta. Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat mukana olevien paikkakuntien lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Katso Lean reaktio yllätyskorttiin videolta!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja