Kirkasta hymysi kotikonstein – kokeile vinkkejä

Hampaidenvalkaisu tekee hymystäsi varmasti kirkkaamman, mutta tiesitkö, että voit vaikuttaa hampaiden valkoisuuteen myös omilla valinnoillasi?

Beautyhigh.com listasi keinot, joilla hymyn voi kirkastaa kotikonstein.

Huuhtele suu syömisen jälkeen

Suu kannattaa huuhdella vedellä aina syömisen jälkeen. Huuhtelu poistaa ruoanjäämät hampaiden välistä ja ehkäisee tummentumien syntymistä. Tehokkaan vaikutuksen saat 30 sekunnin purskuttelulla.

Älä juo kahvia mustana

Kaikki tietävät, että kahvi aiheuttaa hampaisiin tummentumia, mutta kahvinjuonnin lopettaminen voi olla vaikeaa. Maidon tai kerman lisääminen kahviin muuttaa kahvin kemiallista koostumusta, minkä vuoksi juoma ei tartu hampaisiin yhtä helposti. 

Syö vihreitä vihanneksia

Vihreät lehtivihannekset ovat kaikin puolin terveellisiä. Niiden sisältämät mineraalit auttavat myös pitämään hampaat valkoisina, joten vihannesten syöminen todella kannattaa. 

Valitse huulipuna huolellisesti

Huulipunat, jotka taittavat siniseen, saavat hampaat vaikuttamaan valkoisemmilta. Kokeile siis keltaiseen taittavien huulipunien sijasta siniseen taittavia, huomaat eron varmasti.

Syö välipaloja järkevästi

Syö ruokia, jotka edesauttavat syljen tuotantoa. Sylki auttaa huuhtomaan bakteereja pois suusta ja puhdistamaan hampaita. Kokeile päärynöitä, omenoita, mansikoita, porkkanoita ja selleriä.  

Hampaiden valkaisuun löytyy myös muita kotikonsteja, joista myös hammaslääkäri pääsi kertomaan mielipiteensä. Lue juttu täältä.

Lähde: beautyhigh.com

Lue myös:

    Uusimmat