Mainos

Kirjeenvaihtajan kommentti: Trump kumosi oman siirtolaisperheiden kiusaamiskäytäntönsä ja toivoo siitä kiitosta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump osaa pelata poliittisia pelejä. Surullisinta hänen viimeisimmässä on se, että pelinappuloina ovat turvapaikanhakijoiden lapset.

Myöhään keskiviikkona Suomen aikaan nähtiin jälleen se kuuluisa nimikirjoitus, jota Trump esittelee kameroille aina, kun jokin aikaansaannoksen näköinen paperi on valmis.

Tällä kertaa Trumpin “aikaansaannos” eli presidentin määräys on laitettava heittomerkkeihin, sillä se on teatteria. Samaisella allekirjoituksella Trump todistaa myös valehdelleensa.

Trumpin hallinto on nimittäin useiden päivien ajan väittänyt, että vain kongressi pystyy perumaan siirtolaisperheiden systemaattisen hajottamisen.

Julkinen paine ja Melania-vaimo taivuttivat Trumpin

Esimerkiksi Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders ja oikeusministeri Jeff Sessions puolustivat lasten erottamista vanhemmiltaan Jumalalla. Trumpin kabinetista on vääristelty, että laittomasti rajan yli tulevien vanhempien ja lasten erottaminen toisistaan on välttämätön laki eikä presidentti muuta voi.

Julkisen paineen ja Melania-vaimon painostuksesta Trump myönsi allekirjoituksellaan, että hänen oman hallintonsa käyttämä julma käytäntö on lopetettava.

Epäselvää tosin on, miten määräys toimii käytännössä ja mitä tapahtuu jo vanhemmistaan erotetuille lapsille.

Lapsia on sijoitettuna vaikka ja minne eikä viranomaisilla ole täyttä varmuutta lapsikatraan suuruudesta. On raportteja maasta karkotetuista äideistä, joiden lapset ovat jääneet jonnekin Yhdysvaltain maaperän leireistä. Ja Trumpin mukaan nollatoleranssi eli systemaattiset pidätykset silti jatkuvat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.