Kirjeenvaihtaja: Trumpin öykkäröinti peitti alleen kaiken muun Nato-kokouksessa – "Diplomaatit olivat pöyristyneitä"

Eripuraiset liittolaiset koolla 4:49

Donald Trump -showta osattiin Nato-kokouksessa odottaa, mutta silti lehdistöhuoneessa kohahti, kun Yhdysvaltain presidentti avasi suunsa kokouksen alla, kertoo Seitsemän Uutisissa MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

– Sitä hämmennyksen määrää on vaikea kuvailla. Keskustelin jälkikäteen saksalaisten diplomaattien kanssa, jotka olivat pöyristyneitä, Nurminen kuvaili.

Kohahduksen oli saanut aikaan Trumpin kummastelu siitä, kuinka riippuvainen Saksa on Venäjän energiasta. Trump heitti, että Saksa olisi Venäjän vanki maiden välisen öljy- ja kaasukaupan takia.

Trump tylyttää Natoa – syyttää Saksaa"Venäjän vangiksi" 0:20

Nurminen pitääkin mielenkiintoisena, miten Trumpin arvostelu Venäjän kanssa tehtävästä kaasukaupasta sopii yhteen ensi maanantain tapaamiseen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Helsingissä.

– Voi olla, ettei Suomessa Trump muista koko asiaa. Yksinkertainen selitys on, että USA haluaa myydä omaa nestekaasuaan Eurooppaan ja häntä kismittää Venäjän asema. Trump pyrkii saamaan myös kaikilla rintamilla Saksaa polvilleen, Nurminen arvioi.

Yksi Brysselin Nato-kokouksen pääaiheista oli laatia entistä tehokkaampia pelotteita Venäjää vastaan. Nurmisen mukaan Krimin valtaamista on jälleen moitittu, mutta keskustelua on hallinnut vain Trumpin öykkäröinti.

Lue myös:

    Uusimmat