Kirje paljasti hyytävän ennustuksen – prinsessa Diana aavisti kuolevansa auto-onnettomuudessa

1:50
Prinsessa Dianan kuolemasta tuli toissa vuonna kuluneeksi 20 vuotta.

Prinsessa Diana aavisti kuolevansa auto-onnettomuudessa.

Prinssi Harryn ja prinssi Williamin äiti prinsessa Diana menehtyi auto-onnettomuudessa vuonna 1997, vain 36-vuotiaana. Onnettomuus tapahtui Pont de l’Alman tunnelissa Pariisissa.

Kohtalokas onnettomuus tapahtui 31. elokuuta, kun Diana ja hänen miesystävänsä Dodi Al-Fayed yrittivät päästä karkuun paparazzeilta. Al Fayed ja auton kuljettaja menehtyivät onnettomuuspaikalla. Diana kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Vaikka onnettomuus järkytti koko maailmaa, Dianalle itselleen se ei ehkä tullut täysin yllätyksenä. Diana myönsi ystävilleen epäilevänsä, että joku juonittelee hänen kuolemaansa.

Diana ja prinssi Charles erosivat vuonna 1992 ja heidän avioliittonsa päättyi virallisesti vuonna 1996. Eron jälkeen Diana ei enää luottanut kuningasperheeseen ja epäili henkensä olevan vaarassa.

Kymmenen kuukautta ennen kuolemaansa Diana kirjoitti entiselle hovimestarilleen Paul Burrellille kirjeen, jossa kertoi teorioistaan.

– XXX suunnittelee, että autolleni tapahtuu "onnettomuus". Jarrut menevät rikki ja saan vakavan päävamman, jotta Charles voi mennä jälleen naimisiin, Diana kirjoitti.

Burrell luovutti kirjeen medialle vasta vuonna 2003. Koskaan ei ole selvinnyt, ketä Diana tarkoitti, sillä se osa kirjeestä sensuroitiin ennen julkaisua.

Diana ei ollut ainoa, joka epäili jonkun juonittelevan häntä vastaan. Dianan miesystävän Dodi Al-Fayedin isä Mohammed Al-Fayed palkkasi tutkijat selvittämään onnettomuuden syitä. Hän epäili kuninkaallisen perheen halunneen lopettaa hänen poikansa ja Dianan suhteen radikaalilla tavalla.

Al-Fayed on myös väittänyt Dianan olleen raskaana, kun onnettomuus tapahtui. Vaikka asiaa ei ole täysin pystytty varmistamaan, tutkimusten mukaan on hyvin epätodennäköistä, että Dianan olisi odottanut lasta.

Onnettomuuden tutkinnassa ei löydetty todisteita juonittelusta. Onnettomuuden syyksi todettiin kuljettajan huolimattomuus ja aggressiiviset paparazzit.

Lähde: Cheatsheet

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja