Kirja: Tulevaa suomalaista Stanley Cup -voittajaa sattui – Pasi Nurminen reagoi säälimättömästi

14:41
Jokerit hankki Antti Niemen yksivuotisella sopimuksella kesällä 2019. Tällä hetkellä Niemi on ilman seuraa.

Pasi Nurminen kouli sittemmin Stanley Cupin voittanutta jääkiekkomaalivahtia Antti Niemeä kovalla kädellä Lahdessa 2000-luvulla. Asiasta kerrotaan Hannu Kauhalan ja MTV Urheilun toimittaja Marko Leppäsen kirjoittamassa uutuuskirjassa NHL ja suomalaistähdet (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura).

Niemi pääsi Mestis-seura Kiekko-Vantaasta SM-liigaan ja Pelicansiin vuonna 2005. Lahdessa hän sai arvokasta oppia entiseltä huippumaalivahdilta, Pelicansin maalivahtivalmentajaksi ryhtyneeltä Pasi Nurmiselta.

– "Nupe" on ärhäkkä persoona, mutta meillä synkkasi hyvin. Hän halusi vetää kovaa, ja se sopi itselleni hyvin, Niemi kertoo kirjassa.

Kerran Niemi sai harjoituksissa kiekosta kovan tärskyn sormeensa. Niemi meni koppiin huoltohenkilökunnan tykö, ja sormessa epäiltiin murtumaa. Nurminen reagoi kuitenkin ehdottomasti. Hän ei sallinut poissaoloa, vaan haki Niemen kopista takaisin jäälle.

– Kun veto osui räpylään, sormeen sattui niin pirusti. Pidin sitten lopun treenin ajan räpylää tolpassa ja sanoin, että vetäkää kilvelle. Treenien jälkeen soitin lääkärille ja sanoin, että sormessa taitaa olla muutakin kuin mustelma, Niemi muistelee.

Nurmisen kuvaillaan antaneen Niemelle hyvää evästystä myös NHL-maailmaan. Niemi pelasi ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistään Pelicansissa vuoteen 2008 saakka. 

– Nupe sanoi, ettei ihmisiin kannata luottaa liikaa NHL-ympyröissä. He voivat mielistellä, mutta totuus onkin sitten toinen.

Niemi debytoi NHL:ssä Chicago Blackhawksissa kaudella 2008–09. Stanley Cupin hän voitti seuran riveissä vuonna 2010. 

Viime kaudella Niemi pelasi KHL:ää Jokereissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja