Nuoren Juhamatti Aaltosen temppu oli liikaa Kari Jaloselle – harjoitukset vihellettiin poikki: "Ei mikään Moskovan sirkus"

Juhamatti Aaltosen "seepraerkat" olivat liikaa Kari Jaloselle: "Tää ei ole mikään Moskovan sirkus" 2:07
Juhamatti Aaltosen "seepraerkat" olivat liikaa Kari Jaloselle: "Tää ei ole mikään Moskovan sirkus".

Nykyisin Pelicansissa pelaava Juhamatti Aaltonen, 38, on ehtinyt pitkällä urallaan nähdä ja kokea paljon. Vuonna 2004 Aaltonen oli parikymppinen kiekkoilijalupaus, joka teki nousuaan SM-liigaan Kärpissä.

Kaudelle 20042005 Kärppien päävalmentajaksi tuli Kari Jalonen, entinen huippupelaaja, joka oli pari edellistä kautta toiminut TPS:n päävalmentajana. MTV Urheilun lähetyksessä Aaltonen kertoi hilpeän muiston Jalosen vetämistä harjoituksista kesältä 2004.

Voit kuunnella Aaltosen tarinan ja katsoa Jalosen reaktion siihen pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Eräänä perjantaina Jalonen oli päättänyt, että normaalin kovemman harjoituksen sijaan pelattaisiin harjoitusottelu, mikä sai pelaajat innostumaan. Aaltonen päätti keksiä peliä varten jotakin erityistä ja päätyi vetämään mailansa lapaan "seepraerkkarit".

– Musta lapa ja valkoisella erkkarilla raidat siihen.

Kesken alkuverryttelun Jalonen kutsui pelaajat luokseen.

– Sitten yhtäkkiä "Kojo" puhaltaa pilliin ja kutsuu kaikki koolle. Kaikki oltiin vähän ihmeissään, että mikähän tässä nyt on meiniki, Aaltonen kertaa parinkymmenen vuoden takaisia tapahtumia. 

– Sitten se vaan ilmoitti, että treenit ei jatku ennen kuin herra Aaltonen on vaihtanut erkkarit. Tämä ei ole mikään Moskovan sirkus.

Aaltosen ei auttanut kuin vaihtaa mailaansa uudet erkkarit Jalosen valvovan silmän alla. Sitten lämmittely jatkui.

– Se oli nuorelle vähän sellaiselle taiteilijalle hyvä koutsi. Antoi vapauksia, mutta teki selväksi, missä ne rajat menee. Ei päässyt keulimaan.
 

Lue myös:

    Uusimmat