Kirja: Sara Parikka paljastaa yhden asian, joka vaikutti merkittävästi lähtöön Salkkareista – "Tykkään pelata varman päälle"

2:11
Mikko ja Sara Parikan piha uudistettiin Kotoisa-ohjelmassa - tällainen siitä tuli.

Salkkareista tuttu Sara Parikka kirjoitti oppaan omannäköiseen työelämään. Kirjassaan hän kertoo myös oman työuransa varrella tapahtuneista muutoksista.

Nykyisin sosiaalisessa mediassa uraa tekevä entinen Salatut elämät -näyttelijä Sara Parikka puntaroi maaliskuussa julkistettavassa toisessa kirjassaan työelämään liittyviä kysymyksiä. Parikka sivuaa Itse tehty – opas omannäköiseen työelämään (WSOY) lyhyesti myös lähtöään Salkkareista. Hän kertoo kirjassa tavoittelevansa unelmiaan ja pyrkivänsä jatkuvasti eteenpäin niin yksityiselämässään kuin työelämässäkin.

– Vaikka odotan muutosta ja toivon sitä, muutoksen tapahtuessa kriisiytän kaiken lähes aina. Tämä on hassu paradoksi, sillä vaikka haluan muutosta, sen hetkellä alan jännittää, Parikka kirjoittaa.

Hän kertoo, että muutosrohkeuteen liittyy kuitenkin vahvasti myös järki. Tämä näkyi myös, kun hän päätti keskittyä toisenlaisiin työkuvioihin oltuaan peräti kymmenisen vuotta mukana Pihlajakadun juonikuvioissa.

– Lopetin viestinnän opinnot vasta, kun blogi kulki hyvin. Samaten lopetin Salatut elämät -sarjassa vasta, kun yritystoimintani oli täydessä vauhdissa. Tykkään pelata varman päälle, Parikka havainnollistaa.

– Nykyään en tuhlaa aikaani rakentamalla varasuunnitelmia, mutta rauhoitan mieltäni sillä, että voin aina esimerkiksi palata töihin kauppaan, missä viihdyin todella hyvin. Ajatus vaihtoehtojen olemassaolosta rahoittaa mieltäni ja tuo vapauden kokeilla siipiä.

Parikka kertoi vuonna 2019 MTV Uutisten haastattelussa puntaroineensa päätöstään jättää Salkkarit pitkään. Ajatus lopettamisesta muodostui kesäloman aikana. 

– Onhan se tosi iso päätös, olen ollut niin pitkään sarjassa mukana. Kyllähän se vaati sen, että miettii sitä asiaa kaikilta kanteilta, hän tunnusti.

Parikka ei myöskään tuolloin halunnut täysin sulkea pois mahdollisuutta siitä, etteikö voisi palata vielä tulevaisuudessa takaisin sarjaan. Lähiaikoina paluuta tuskin kuitenkaan nähdään.

– Tämä sarja on porskuttanut 20 vuotta, niin voi olla, että tulen sitten 20 vuoden päästä takaisin, hän totesi.

Salatut elämät arkisin kello 19.30 mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla! Viikon jaksot katsottavissa jo ennakkoon C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja