Kirja: Sami Saaren piti lähteä Aasiaan, mutta matka peruuntui viime hetkellä – vältti tsunamin: "Samin hotelli olisi ollut sellaisessa paikassa, ettei heillä olisi ollut minkäänlaista mahdollisuutta selviytyä"

Sami Saaren ja hänen naisystävänsä lomamatka vaihtui viime hetkellä.

Muusikko Sami Saaren elämäkerta Ainutkertainen (Docendo) julkaistaan tänään. Kirjailija Laura Parkon kirjoittamassa kirjassa perehdytään artistin elämään aina lapsuudesta asti.

Saari palaa kirjassaan vuoteen 2004, kun hän odotti naisystävänsä kanssa lasta. Pariskunta oli varannut alun perin matkan Sri Lankalle, mutta kätilö kehotti lentämään vähän lähemmäs Suomea. Parin lomareissu suuntasi lopulta Kanarialle.

Samaan aikaan Saaren hyvä ystävä, laulaja Aki Sirkesalo lähti perheensä kanssa jouluna Thaimaan Khao Lakiin.

Joulun aikoihin alettiin ympäri maailmaa uutisoida Thaimaahan iskeneestä tsunamista.

Me kaikki tiesimme, että se oli iso juttu. Puhelimet ja kaikki viestimet lopettivat toimintansa – mitään tarkempaa infoa ei tullut, Saari muistelee kirjassaan.

Televisiouutisten kautta Thaimaassa tapahtunut katastrofi alkoi paljastua.

Khao Lakia, jossa Aki oli perheineen, ei käytännössä ollut enää olemassakaan. Siitä alkoivat aivan erilaiset keskustelut Aki Sirkesalon sukulaisten ja ystävien kanssa. Meni monta kuukautta, että koko perhe löydettiin ja tuotiin arkuissa Suomeen.

Saari olisi ollut tsunamin aikaan Sri Lankalla, mikäli kätilö ei olisi kieltänyt lentämistä.

Tästä muistutuksena Samilla oli monta vuotta jääkaapin ovessa matkavaraus Sri Lankan Hikkaduwaan. Myös se pyyhkiytyi tsunamissa kokonaan pois. Samin hotelli olisi ollut sellaisessa paikassa, ettei heillä olisi ollut minkäänlaista mahdollisuutta selviytyä. Tsunami pysäytti hetkeksi koko maailman. Akin kuolema pysäytti Samin elämän.

Lue myös:

    Uusimmat