Kirja kehotti luopumaan muovin käyttämisestä, Sarah huomasi yhden oleellisen ongelman: "Miten ironista"

0:29
Huikea tilanne! Suomalainen Tiina huomasi kaapinovessaan muovikalvon vasta 22 vuoden jälkeen

Muovikuoressa myytävä, muovia vastustava kirja herätti netissä ällistyksensekaista huvitusta.

Urban Outfitters -ketju sai huonoa palautetta tuotteensa pakkausmateriaaleista. Muovia vastustava teos oli pakattu muovikääreeseen, kertoo Buzzfeed News.

Muovinvastainen teos oli päätetty kääriä muoviin

Lontoolaisliikkeestä kirjan bongannut Sarah piti tilannetta paitsi huvittavana, myös hyvin surullisena.

– Nautin todella siitä tosiasiasta, että Urban Outfitters -kauppa päätti kääriä tämän muoviin, kuvan Twitterissä jakanut Sarah naljaili.

Kirjassa kerrotaan 101 tapaa päästä eroon muovista ja "pelastaa maailma". Sosiaalisessa mediassa Sarahin jakama kuva sai paljon palautetta: somekansa pitkin omituisena sitä, että "muovi v***uun" -nimellä varustettu teos oli päätetty kääriä muoviin.

– Tilasin tämän vähän aikaa sitten enkä voinut käsittää, että se saapui muovikääreessä, Twitter-nimimerkki Chelsie ihmettelee.

– Miten ironista, Claire Chavannes toteaa.

– "Vapauta ensin tämä kirja muoveista ja vapauta sitten itsesi muovista". Sehän on rehellisesti täysin järkevää, Vinay Aravind kuvailee.

Osa keskustelijoista halusi uskoa, että kääre on muovin sijaan sellofaania; toiset ihmettelevät, miksi kovakantinen kirja piti ylipäätään kääriä mihinkään suojukseen.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Yhtiö tähtää tarpeettomasta muovista luopumiseen

Viesti kirjan pakkausmateriaaleista kantautui lopulta myös Urban Outfittersille. BuzzFeed Newsin mukaan yhtiö totesi, että sekä yrityksellä itsellään että sen myyjillä on vielä työtä tehtävänään, jotta totuttuja tapoja voidaan muuttaa. Yhtiö tähtää tarpeettomasta muovista luopumiseen.

– Brändinä toimimme niin nopeasti kuin mahdollista voidaksemme poistaa ylimääräisen muovin lähetys- ja jakeluprosesseistamme samalla, kun suojaamme tuotteita kuljetuksen aikana sattuvilta vaurioilta, yhtiön edustaja kommentoi tiedotteessa.

BuzzFeed News huomauttaa, että samaa kirjaa on myyty jo pitkään muoviin käärittynä esimerkiksi Amazonissa. Kirjan julkaisija ei toistaiseksi ole kommentoinut asiaa BuzzFeed Newsille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja