Kiristäjä toi alaikäisen tytön Suomeen ja pakotti harrastamaan suojaamatonta seksiä asiakkaiden kanssa – tyttö tuli useita kertoja raskaaksi

2:01
Katso video: Apua hakeneiden ihmiskaupan uhrien lukumäärä kasvoi huomattavasti viime vuonna

Nigerialainen alaikäinen Nnenne-tyttö päätyi ihmiskaupan uhriksi, kun hänet huijattiin prostituoiduksi Eurooppaan. Myöhemmin hänen tiensä päätyi kiristäjän matkassa Suomeen.

Lapsiin ja nuoriin kohdistuva ihmiskauppa Suomessa -selvityksen mukaan ihmiskauppa on Suomessa laaja-alainen ilmiö eivätkä kaikki tapaukset tule julki. Toistaiseksi ihmiskauppatuomio on annettu kuudesta tapauksesta.

Ihmiskaupan auttamisjärjestelmä on auttanut Suomessa viimeisten 12 vuoden aikana yhteensä 55 alaikäistä ja 141 nuorta, alle 21-vuotiasta ihmiskaupan uhria. Tilastojen uskotaan olevan vain jäävuoren huippu, sillä piilorikollisuutena ilmenevää ihmiskauppaa on vaikea tunnistaa.

Selvityksen mukaan ihmiskaupan uhreina on sekä suomalaisia että ulkomailta tulleita alaikäisiä.

Suomessa parhaiten tunnistettu ihmiskaupan muoto liittyy seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Nnenne tapasi Nigeriassa hyväntahtoisen naisen

Nnenne tapasi Joy-nimisen naisen kotikaupunkinsa kadulla ja kuuli, että naisella olisi hänelle töitä kampaajana Italiassa.

Nainen halusi auttaa köyhää Nnenneä ja hänen perhettään lupaamalla maksaa tämän lentoliput. Tyttö maksaisi ne takaisin sitten, kun hän on töissä ja saisi rahaa.

Italiassa työtarjouksen todellinen luonne selvisi: Joy pakotti tytön myymään seksiä ja kertoi, ettei mitään kampaajan tehtävää todellisuudessa ollut tarjolla.

Nnennen tapaus on vain yksi monien ihmiskohtaloiden joukossa.

Päätyi Suomeen 17-vuotiaana

Joy sai tahtonsa läpi uhkailemalla ja kiristämällä Nnenneä 40 000 euron velalla.

Nainen pakotti alaikäisen tytön harrastamaan suojaamatonta seksiä, koska asiakkaat maksoivat siitä paremmin.

Tyttö päätyi 17-vuotiaana Joyn mukana Suomeen prostituoiduksi naisen vuokraamaan asuntoon. Hän ei kuitenkaan saanut yhtään rahaa, vaan kaikki menivät naiselle.

Tuli useita kertoja raskaaksi suojaamattomasta seksistä

Suojaamattoman seksin vuoksi tyttö tuli useita kertoja raskaaksi. Joy pakotti hänen tekemään joka kerta abortin.

Ihmiskauppa päättyi, kun Joy oli tuomassa tyttöä kolmannen kerran Suomeen, ja rajatarkastajat pysäyttivät hänet vanhentuneen oleskeluluvan vuoksi.

Tyttö uskaltautui kertomaan hänelle tehdyistä hirveyksistä maahantulopuhuttelussa, ja hänet ohjattiin ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään.

Selvityksessä useita suosituksia

Euroopan kriminaalipolitiikan instituutin Heunin selvityksen mukaan Suomeen pitäisi saada päivitetty ihmiskaupan vastainen toimintasuunnitelma, ja nimetä koordinaattori.

Lisäksi selvitys suosittaa, että alaikäisiin kohdistuva ihmiskauppa tulee huomioida tulevissa lapsistrategioissa ja -kehittämisohjelmissa.

Myös uhreille tarjottavaa apua tulee kehittää, ja kouluttaa rikosoikeusjärjestelmän toimijoita lapsiin kohdistuvasta ihmiskaupasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja