Kings-luotsilta rajuja syytöksiä Erik Haulalle: Tarkoituksena vahingoittaa yhtä maailman parhaista

Los Angeles Kingsin NHL-joukkueen päävalmentaja John Stevens on reagoinut kovasanaisesti Vegas Golden Knightsin Erik Haulan kostotemppuun.

Haula sai Los Angelesin slovenialaistähdeltä Anze Kopitarilta yön pudotuspeliottelussa poikittaista mailaa maalin edustalla, minkä jälkeen Haula ryhtyi kostoon.

Suomalaishyökkääjä löi ensin Kopitaria kypärään ja sen jälkeen kasvoihin, jälkimmäisellä kerralla nähtävästi mailantupella. Kummallekaan ei tuomittu (ylälaidan videolla näkyvästä) tilanteesta rangaistusta.

Kohtaaminen oli ottelusarjan kolmas. Vertailukohdaksi nousi avausottelun tilanne, josta Los Angeles Kingsin puolustaja Drew Doughty sai yhden ottelun pelikiellon.

Doughty taklasi tuolloin kolmannessa erässä Vegasin William Carrieria päähän, ja Carrier joutui jättämään ottelun kesken. 

Myös Kings-luotsi Stevens nosti tämän tapauksen esiin arvioidessaan Haulan temppua.

– Meidän jätkämme sai pelikieltoa jääkiekon pelaamisesta. Sitten hän (Haula) lyö yhtä maailman parhaista pelaajista mailanpäällä kasvoihin. Jos olin hämmentynyt aiemmin, olen nyt ihan ymmälläni. Tässä oli tarkoituksena vahingoittaminen, Stevens jyrähti Fox Sportin toimittajan Jon Rosenin mukaan.

– En pidä kovasta jääkiekosta, minä rakastan kovaa jääkiekkoa. Hyvää, rehellistä, kovaa jääkiekkoa. Rakastan sitä, ja Kopitar on kovimpia jätkiä, joita voit löytää, Stevens jatkoi ja kuvaili Haulan temppua vapaasti käännettynä "paskamaiseksi lyönniksi".

Lue myös:

    Uusimmat