Mainos

Kimppakyydit käyttöön takseissa: Kymmenien miljoonien säästöt

Suomen Taksiliitto aikoo kokeilla yhteiskunnan tuella matkustavien ja tavallisten maksavien asiakkaiden matkojen yhdistämistä.

Samassa taksissa esimerkiksi terveyskeskukseen menevän asiakkaan kanssa matkustava saisi kyydin puoleen hintaan. Tämä osuus vähennettäisiin yhteiskunnan maksamasta matkan hinnasta. Taksikuski saisi jatkossakin yhtä paljon rahaa matkasta kuin ennen. Liiton mukaan järjestely parantaisi liikkumista etenkin haja-asutusalueilla ja toisi yhteiskunnalle vuosittain miljoonien säästöt.

Suomessa tehdään joka vuosi noin kolme miljoonaa kela-korvattavaa taksimatkaa. Taksiliitossa lasketaan, että tuomalla samaan kyytiin maksavia asiakkaita, on mahdollista saada aikaan mittavia säästöjä.

– Tässä on kymmenien miljoonien eurojen säästöpotentiaali. Tällä ratkaisulla kaikki voittavat, sillä yhteiskunta säästää ja asiakkaat saavat halvalla takseja, sanoo Suomen Taksiliiton osastopäällikkö Jouni Mutanen.

Kokeilu alkaa vielä tänä vuonna

Suunnitelmien mukaan järjestelmän toimivuutta päästään kokeilemaan vielä kuluvan vuoden aikana.

– On päätetty, että tämä rakennetaan ja nyt lähdetään yksityiskohtaiseen suunnitteluun. Käytännössä tämän vuoden loppupuolella meillä on ensimmäisiä pilottiaihioita käytössä, Mutanen arvioi.

Mutanen kertoo, että kimppakyydin tilaaminen tapahtuisi tietokoneella tai kännykällä.

– Kelan korvaamat kyydit tilataan hyvissä ajoin ennakkoon. Ja nyt me luomme menettelyn, että kuinka muut matkustajat voisivat päästä mukaan maksamalla osuutensa kyydistä. Tähän kehitetään netti- ja älypuhelinsovellus. Tietysti myös taksikeskuksesta voi kysyä, että onko omalta kylältä tilattu matkaa kuntakeskukseen.

Suomen Taksiliitto juhlii pyöreitä

70 vuotta täyttävä Suomen Taksiliitto kokoustaa parhaillaan Helsingissä ja myös ulos halutaan kertoa selkeä viesti.

– Alan suurin haaste tällä hetkellä on säilyttää tämä kattava taksitarjonta. Monessa yhteydessä ollaan kiistämässä, että onko tämä tarpeen. Me näemme, että tämä on hyödyllinen, tämän on syytä olla koko maan palvelu ja me toimimme sen puolesta. Näillä uusilla palveluilla pyrimme näyttämään toteen, että meitä vielä tarvitaan, toteaa Mutanen.

Samassa yhteydessä Messukeskuksessa järjestetään tänään ja huomenna kaikille avoin Taksinäyttely.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.