Kimi Räikkösestä elämäkerran kirjoittanut Kari Hotakainen: "Oli tiedossa, että kiinnostusta on, mutta tämä hulina yllätti täysin"

Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa vieraillut kirjailija Kari Hotakainen kertoi MTV:lle kuulumisiaan Kimi Räikkösestä kertovan kirjan julkaisun jälkeen.

Katso Kari Hotakaisen haastattelu Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa yllä!

Kari Hotakaisen kirjoittama Kimi Räikkösen elämäkertateos Tuntematon Kimi Räikkönen (Siltala) on ollut suuri myyntimenestys.

Hotakainen nähtiin Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelman kuudennen tuotantokauden avausjaksossa. Kirjailija kertoi kuulumisiaan MTV Viihteelle ennen suoraa lähetystä.

– Kiireistä kuuluu! Kaikki on mennyt hyvin, Hotakainen sanoo.

– Kirjan aiheuttama hulina on yllättänyt täysin. Olen kirjoitellut 36 vuotta, ja tämä oli täysi yllätys. Oli tiedossa, että jotain kiinnostusta on ilmassa, mutta tämän tasoista ei kukaan osannut kuvitella.

Mikä kirjan aiheuttamassa huomiossa on yllättänyt eniten?

– Ehkä se, että uusia lukijatyyppejä pyörii kirjakaupoissa. Sellaisia, jotka eivät ole lukeneet aikoihin mitään. Ehkä he kiinnostuvat juuri Kimin hahmosta, Hotakainen pohtii.

Kirjailija yllättyi siitä, millainen Kimi Räikkönen on ollut kirjaan liittyvissä tilaisuuksissa.

– Hän pystyi olemaan samalla tavalla rento kuin koko viime kevään ajan, kun tapasimme hänen kotonaan. Kimi pystyi ikään kuin tiputtamaan sen kilpa-ajajan kilven pois. Hän oli hyvin rento ja mukava. Inhimillinen, Hotakainen kuvailee.

Kari Hotakaisen tulevat työkuviot ovat vielä auki.

– Nyt ei tiedä oikein mitään. Pitää hengähtää pikkuisen ennen joulua ja sitten miettiä eteenpäin. Paljon riippuu sitä, mitä ulkomailla tapahtuu kirjan julkaisun myötä.

EVS-ohjelmassa nähdään tänään torstaina 6. syyskuuta vieraina juuri avioituneet Jutta ja Juha Rouvinen, Putous-tähdet Ernest Lawson ja Terhi Suorlahti sekä jättisuosittu Benjamin, joka myös esiintyy jaksossa. Lisäksi ohjelmassa nähdään, miten Roope Salminen ulkoiluttaa Mikael Gabrielin koiraa.

Enbuske, Veitola & Salminen MTV3-kanavalla torstaisin kello 21.

Lue myös:

    Uusimmat