Kimi Räikkösen tallipäälliköltä jäätävä paljastus: "Minulla oli sormet ristissä"

Formula ykkösten Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur myöntää, että hänellä oli sormet ristissä Kiinan GP:nä aikana. Huolenaiheena oli Ferrarin moottorin luotettavuus Kimi Räikkösen autossa.

Haas, joka ajaa myös Ferrarin moottorilla, päätti ottaa Charles Leclercin Bahrainin GP:ssä tapahtuneiden ongelmien jälkeen ohjauselektroniikkaan uudet määritykset. Alfa Romeo ei tehnyt samaa, vaan päätti pysyä alkuperäisessä versiossa, koska sen mielestä sillä ei ollut tarpeeksi aikaa sen asennukseen.

Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzin aika-ajot menivät pieleen samasta syystä, joka vei Leclerciltä voiton Bahrainissa. Giovinazzilla oli käytössään vanhat määritykset. Räikkösen kohdalla oli huolenaiheita sen suhteen, että hänelle tulisi samanlaisia ongelmia.

Kuitenkin Räikkönen nousi mainiosti 13. ruudusta sijalle yhdeksän. 

– Minulla oli sormet ristissä varikolla. Se ei ollut helppoa painaa nappeja. Kokonaisuudessaan meillä oli hyvä sunnuntai, pystyimme palautumaan hyvin aika-ajoista. Se on tärkeää, että pystymme saavuttamaan pisteitä jokaisessa kisassa ja olla johdonmukaisia, Vasseur sanoi Autosportille.

– Tiedämme, että jos haluamme pysyä keskikastin kärjessä, enkä välitä onko sijoitus neljäs vai viides, niin meidän täytyy olla johdonmukaisia jokaisessa kilpailussa ja ottaa pisteitä jokaisessa tapahtumassa, Vasseur jatkoi.

Vasseur lisäsi, että Räikkönen on jatkanut tallin vakuuttamista. 

– Hän saavuttaa pisteitä, vaikkakin lähtee 13. ruudusta. Hän oli hieman pettynyt, että ei pystynyt saavuttamaan Daniel Ricciardoa ja Sergio Pereziä kilpailun loppupuolella. Se on hyvä merkki. Meilä oli tarpeeksi vauhtia ja uskoin, että olisimme voineet saavuttaa heidät, mutta meille tuli pieniä vaurioita 10 kierrosta ennen loppua. Menetimme sen lisäksi lämmön eturenkaista, koska olimme menettäneet downforcea, Vasseur päätti.

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat