Kimi Räikkösen tallikaveri ”teki” hurjan palveluksen Lewis Hamiltonille – mitä ihmettä oikein tapahtui?

Alfa Romeolla Kimi Räikkösen tallikaverina ajava Antonio Giovinazzi oli lopulta sangen suuressa roolissa Britannian GP:n voittoratkaisun kannalta. Giovinazzin ulosajo ja hietikolle päätyminen toi radalle turva-auton. Tämä toi melkoisen palveluksen Mercedeksen brittikuskille Lewis Hamiltonille.

Giovinazzin keskeytyshetkellä toinen Mercedes-ässä Valtteri Bottas oli jo käynyt kärkipaikalta varikolla. Turva-auton tultua radalle kuljettajat joutuvat hidastamaan, minkä myötä itse varikkopysähdyksen aikamenetys kapenee huomattavasti normaaliin verrattuna. Tätä kautta tulee termi ”ilmainen varikkopysähdys”.

Hamilton oli odotellut omaa pysähdystään ja turva-auton tullessa hän sai suuren hyödyn. Varikolla Hamilton pääsi ohittamaan Bottaksen.

Mutta mitä ihmettä Giovinazzille oikein tapahtui?

Italialaiskuljettaja syöksyi yhtäkkiä ulos radalta, jääden hietikolle.

– Oli tietenkin iso pettymys, että lopputuloksena oli keskeytys. Autosta hajosi jotain. Emme vielä tiedä, että mitä, Giovinazzi sanoi heti kisan jälkeen.

Alfa Romeon tallipäälliköllä Frederic Vasseurilla oli jo hajua siitä, mikä johti Giovinazzin keskeytykseen.

– Valitettava tekninen vika meinasi sitä, että hänen kisa päättyi hiekka-alueelle, Vasseur totesi tallin verkkosivuilla.

Pientä lohtua italialaistallille toi suomalaiskuski Räikkösen kahdeksas sija.

Kisan voittoon ajoi Hamilton ennen Bottasta ja Ferrarin Charles Leclerciä.

Lue myös:

    Uusimmat