Jäämies on palannut! Näin Kimi Räikkönen kaasutteli NASCAR-testissään: "Vakuuttanut kaikki"

1:35
Kimi Räikkönen heinäkuun tiedotustilaisuudessaan, mikä NASCARissa häntä viehättää.

Kimi Räikkönen valmistautuu paluukisaansa NASCAR-sarjassa harjoittelemalla Virginian moottoriradalla. Kisa on edessä viikon päästä Watkins Glenissa.

Räikkönen testasi Trackhouse-tallinsa Chevrolet Camaroa torstaina. Hänen autokuntansa Project91:n julkaisemalla videolla Räikkönen kaasuttelee Virginian radan mutkissa.

Trackhouse Racingin tallipomo Justin Marks näkee suomalaisen olevan nyt valmis ensi viikon lauantain harjoituksiin ja aika-ajoihin. Keskiviikkona Räikkönen ajoi simulaattoritestin.

– Hän on erittäin, erittäin keskittynyt. Se on itse asiassa aika vaikuttavaa, Marks kommentoi Räikkösen työtä.

– Järjestimme hänelle valmistautumisprotokollan, joka oli aika laaja. Uskon, että hän pystyy nyt tulemaan Watkins Glenin harjoituksiin heti alusta alkaen, mikä oli tähtäimessä, Marks kommentoi Racer-sivuston mukaan.

Autoon tutustumisen lisäksi talli on halunnut varmistaa, että Räikkönen tuntee NASCARin säännöt ja toimintatavat sekä kisa-ajamiseen liittyvät lainalaisuudet.

– Miten maksimoida harjoitukset, miten saada paras irti renkaista aika-ajossa, miten selvitä kisan läpi ilman rangaistuksia sekä saada ymmärrys varikkokäytännöistä, jotta siihen ei tule mitään draamaa. Ja sitten vain lähteä kisaamaan, Marks kertoo.

– Rehellisesti sanottuna helpointa tässä on ollut hänen sopeutumiskykynsä, aggressiivisuutensa ja vauhtinsa kilpa-autossa, koska hänen valmistautumistasonsa on ollut vakuuttava kaikille täällä, tallipomo kehuu.

Räikkönen käväisi NASCAR-sarjan kahdessa alemmassa luokassa vuonna 2011. Tuolloin käteen jäi parhaimmillaan kisan 15. sija.

– Olen optimistinen, ja minulla on korkeat odotukset. En usko, että sopeutumisessa tai kisavauhdissa tulee mitään ongelmia. Hän kyseli heti Amerikkaan tultuaan Michiganin varikkorangaistuksista ja taktiikoista. Hän on tehnyt paljon töitä ja valmistautumista eikä se ole minulle yllätys, koska sellaista vaaditaan ollakseen niin menestynyt Formula 1:ssä niin pitkään, Marks kommentoi.

Yhdellä Project91:n videolla Räikkönen kapuaa ulos autostaan. Samalla nähdään vilaus suomalaiskuskin uudesta kypärävärityksestä.

Juttua päivitetty klo 9.49: Räikkösen kisa ajetaan viikon päästä, 21. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja