Kimi Räikkösen ex-tallitoverilta lisää vettä myllyyn: käytti vilpillistä jarrujärjestelmää jo aikana ennen Renault'ta!

F1-live: Formuloiden isoimmat puheenaiheet Meksikon GP:n alla 15:58
C Moren F1-selostaja Niki Juusela kävi alkuviikosta läpi sarjan mielenkiintoisimpia puheenaiheita ennen Meksikon kisaviikonloppua.

Japanin GP:ssä sääntöjenvastaiseksi katsottu Renault-tallin jarrujärjetelmä oli käytössä Lotuksella jo kaudella 2015, Romain Grosjean väittää. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Renault diskattiin jälkikäteen Japanin GP:ssä, kun tuomaristo katsoi tallin käyttämän jarrujärjestelmän kilpailusääntöjen vastaiseksi. Sittemmin tiimipomo Cyril Abiteboul on tunnustanut, että järjestelmä on ollut ranskalaistallissa käytössä jo vuosia

Nyt asiasta on puhunut myös Romain Grosjean, joka edusti Lotusta kaudet 2012-2015 – niistä kaksi ensimmäistä Kimi Räikkösen rinnalla. Lotuksesta tuli Renault kaudeksi 2016, ja Grosjean ajoi viimeisen sesongin Lotuksella yhdessä Pastor Maldonadon kanssa. 

Grosjeanin uskotaan puhuneen torstaina Meksikon GP:n yhteydessä, että hän ajoi samanlaisella järjestelmällä Spassa 2015. Hän oli tuossa kisassa kolmas. 

– Olen saattanut tehdä niin. Kyllä, ranskalainen vastasi uteluihin.

Sitten ranskalaiselta kysyttiin mielipidettä siihen, että onko järjestelmä sääntöjenmukainen. 

– Sanotaan niin, että pyysin sitä autooni myöhemmin ja he eivät suostuneet siihen, Haas-tallia kaudesta 2016 edustanut Grosjean kommentoi. 

Lähde: Autosport

Lue myös:

    Uusimmat