Kimi Räikkösen "akilleenkantapää" nyt entistä isommassa roolissa – mistä on kyse?

11:33
Video: F1-sirkus jatkuu ensi viikonloppuna legendaarisella Imolan radalla – asiantuntijat ruotivat kauden kiinnostavimmat käänteet

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Italian Imolassa. Alfa Romeon Kimi Räikköseltä nähtiin sekä lupaavia että myös pieniä kysymysmerkkejä herättäneitä suorituksia Bahrainissa. Alfa Romeo väläytteli vauhtiaan, mikä ei kuitenkaan kantanut pisteille asti. C Moren F1-asiantuntijan Ossi Oikarisen mukaan tulevana viikonloppuna Räikkösen on parannettava erityisesti yhdellä osa-alueella.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Imolan GP suorana 16.-18.4.
Pe: harjoitukset klo 11.55 ja 15.25.
La: harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Imolan GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen jäi kisassa juuri ja juuri pisteiden ulkopuolelle, kun hän oli 11:s. Alfa Romeo esitteli erityisesti viime kauteen nähden parempaa vauhtia.

Mukaan mahtui kuitenkin yksi asioita vaikeuttanut elementti.

Nimittäin lauantain aika-ajo.

Räikkönen jäi lauantain rupeamassa sijalle 14. Hän taipui muun muassa tallikaverilleen Antonio Giovinazzille, joka oli 12:s.

– Imolassa aika-ajo on kaiken a ja o, koska siellä ohittaminen on niin vaikeaa. Tämän takia lauantain onnistuminen on korostuneessa roolissa, C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen sanoo F1 livessä.

Oikarinen näkee, että kyseinen osa-alue on kohta, jossa Räikköseltä vaaditaan terävöitymistä.

– Kimin aika-ajosuoritukset ovat olleet välillä vähän ailahtelevaisia. Nyt olisi pakko saada hyvä aika-ajo alle, että saisi hyvän starttipaikan kisaan. Nyt ei voi rakentaa siihen, että kisavauhti on hyvää. Nyt on pakko päästä kymmenen parhaan lähelle.

Avausviikonloppu tarjosi myös hyvää Alfa Romeon kannalta.

– Heidän vauhtinsa näytti paremmalta kuin viime vuonna. Toivotaan, että kehitysaskelmien myötä he ovat lähempänä pistetaistelua, Oikarinen analysoi.

Lisää Imolan GP:n lähtökohdista jutun yläreunan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja