Kimi Räikköseltä tyly tuomio Monacon F1-kisasta: ”Turha edes yrittää ohi”

Monacon F1-kisassa Mercedeksen autojen välissä palkintosijoista taistellut Ferrarin Kimi Räikkönen piti sijoitusten muuttumista täysin mahdottomana tylsäksi lyttäämässään kisassa.

Kisan kärki pysyi lähdöstä maaliin täysin muuttumattomana, kun autot pääsivät siististi matkaan ahtaalla katuradalla. Tämän jälkeen kaikkien hyödyntämä yhden varikkokäynnin taktiikka ei tuonut mitään muutoksia eikä ohituksia nähty.

Neljänneksi sijoittunut Räikkönen saavutti varikkokäyntinsä jälkeen edellään ajanutta Mercedeksen Lewis Hamiltonia, mutta samaan aikaan kovemmat renkaat alleen valinnut Valtteri Bottas nousi nopeasti uhkaamaan maanmiestään.

Räikkösen mukaan näennäinen taistelu oli silti kaukana jännittävästä kuskin näkökulmasta.

– Tylsä, hän tiivisti kisan yhdellä sanalla C Moren haastattelussa.

– Ei oikein mitään tapahtunut. Ihan sama, mitä vauhtia joku edellä ajoi, niin ihan turha yrittää edes ohi. Eipä siinä, meni aika ajeluksi koko kisa.

Räikkönen kävi kisan aikana napakan keskustelun kisainsinöörinsä Carlo Santin kanssa varikkokäynnin ajoituksesta. Kimi pelkäsi Ferrarin möhlivän hänen kisansa, mutta lopulta tilanteella ei ollut mitään vaikutusta siihen.

– Ensimmäinen setti kuori yhtäkkiä pahemmin, mutta (se oli) aika oletettua, Räikkönen totesi renkaiden kunnosta ennen varikkostoppia.

Pysähdysten jälkeen kärki ajeli maaliin ilman isompaa draamaa. Takana tapahtunut kolari aiheutti kuusi kierrosta ennen loppua virtuaalisen turva-autotilanteen, jossa autoja hidastetaan kilpailunjohdon toimesta, mutta itse turva-autoa ei poikkeuksellisesti nähty kertaakaan radalla.

– No ei siinä oikein mitään tapahdu, vaikka tulisi turva-auto, niin ei se mitään hyödytä, Räikkönen ohitti ehdotuksen turva-auton odottelusta.

– Niin kauan, kun kaikki on pysähtynyt, niin ei se muuta enää mihinkään. Niin kuin mä sanoin, siinä voi ajaa ihan mitä vauhtia vain edellä eikä sieltä tule yksikään ohi.

Lue myös:

    Uusimmat