Kimi Räikköseltä terveiset voittokisan missanneelle suomalaistoimittajalle: ”Hyvä ajoitus!”

Kimi Räikkösen paluu voittokantaan osui jo yli 20 vuotta F1-kisoja kiertäneelle suomalaistoimittajalle Heikki Kullalle pahaan kohtaan: kyseessä oli hänelle ensimmäinen väliin jäänyt kisa sitten Räikkösen Lotus-vuosien.

Räikkönen nousi ensimmäistä kertaa korkeimmalle korokkeelle sitten maaliskuun 2013 Australian GP:n. Ferrarilla hän oli voittanut viimeksi Belgiassa vuonna 2009.

Jo kaudesta 1994 F1-kisoja kiertämään alkanut Heikki Kulta joutui jännittämään Yhdysvaltojen GP:tä poikkeuksellisesti kotioloista. Kollega lähetti lehdistötilaisuudessa Kullan terveiset Räikköselle.

– Kysyn tätä itse asiassa Heikki Kullan puolesta. Häneltä jäi kisa väliin ensimmäistä kertaa 113 osakilpailuun, toimittaja aloitti.

– Hyvä ajoitus, Räikkönen naureskeli.

– Hän pystyi tuskin puhumaan innostuksen takia, mutta hän halusi minun kysyvän, että miltä sinusta tuntui kuulla Suomen kansallislaulu, toimittaja jatkoi.

Räikkönen kertoi halunneensa ennen kaikkea voittaa. Myös usko voiton tulemiseen on ollut muutamaan kertaan koetuksella.

–  Olin ehkä viisi kierrosta ennen maalia aika varma, että se menee hyvin, koska renkaani olivat yhä kunnossa, ja vaikka pääsee lähelle, on vaikeaa seurata toista autoa, Räikkönen sanoi.

– On se kiva kuulla. Varsinkin, kun voittaa. Olen jo muutaman kerran ollut kuuntelemassa sitä voittamatta kisaa, hän heitti Maamme-laulusta.

Viimeisellä lauseella hän viittasi Valtteri Bottaksen välissä napsimiin kolmeen osakilpailuvoittoon viime kaudella – ehkä myös Heikki Kovalaisen vuoden 2008 Unkarin voittoon, jota Räikkönen viime vuoden Venäjän GP:n tavoin todistamassa palkintopallilla.

Lue myös:

    Uusimmat