F1-viikonlopun parhaat: Kobra-Valtteri antaa komentonsa pomoille ja Putinille

Venäjän GP oli Valtteri Bottaksen juhlaa. On siis väistämätöntä, että myös viikonlopun parhaat videot pyörivät pitkälti Bottaksen ympärillä.

Täydellinen startti

Bottas iski kuin kobra kisan startissa. Tämän tyylipuhtaampaa suoritusta ei voi enää tehdä. Kolmosruudusta kärkeen ja maisemaan. Ja se tärkein: voitto kotiin.


Ratkaisu

Syke nousi vielä viimeisillä kierroksilla, kun Sebastian Vettel yritti tosissaan ryövätä suomalaiselta uran ensimmäisen voiton. Bottaksen entinen tallikaveri Felipe Massakin pääsi osaksi hulinaa, ja kenties lasi kuohuvaa kiikutettiin brassin käteen. Nämä hetket painuvat suomalaiseen F1-historiaan.


Suomalainen veljeys

Kimi Räikkönen näytti veljellisesti, että maanmiehen voitosta voi olla iloinen. Kokeneempi suomalainen on ollut samalla palkintopallilla katselemassa Heikki Kovalaisen voitonjuhlia ja nyt hän oli Bottaksen rinnalla. "Suomalainen sentään voitti", kuten Kimi sanoi.


Leave me alone á la Valtteri

Räikkösen tokaisu Abu Dhabissa 2012 on vertaansa vailla. Bottas antoi hillitymmän version tiimilleen Sotshissa, mutta viesti oli sama: olkaa hiljaa ja antakaa suomalaisen ajaa auto rauhassa voittoon.


Tämän pitää loppua

Vaikka viikonloppu oli Räikköselle selvästi paras ja hän jäi paalupaikasta vain 59 tuhanneososaa, oli suomalaisella heti palautetta tallilleen. Ilmeisesti Ferrari ei laittanut Räikköstä hänen haluamallaan tahdilla radalle ja renkaat jäivät viileiksi. "Tämän pitää loppua", oli Kimin tiukka viesti omilleen.


Miten tässä näin kävi?

Kolmas radiokeskusteluklippi on koomisemmalta puolelta. Räikkönen oli varikkokäyntien jälkeen vähän ulkona siitä, kuka kisaa oikein johtaakaan...


Kunnon musiikkia

Kuten Kimi Räikkönen sanoi oman ensimmäisen voittonsa jälkeen, saatiin "kerrankin kunnon musiikkia" palkintopallijuhliin. Bottas palautti Maamme-laulun soimaan yli neljän vuoden tauon jälkeen ja se kolahti kuskiin.


Pistäs Putin pari hotellia pystyyn

Kisan jälkeen Venäjän presidentti Vladimir Putin tuli onnittelemaan kisan kärkikolmikkoa. Putin kertoi tyytyväisenä, että F1:n suosio on kasvanut Sotshissa paljon ja hotellit ovat tukossa. Bottaksella oli yksinkertainen ohje, toki pilke oli silmäkulmassa.



Lue myös:

    Uusimmat