Kimi Räikköselle ja Alfa Romeolle erittäin mieluisia uutisia – analyysit paljastivat kutkuttavia tietoja

Kimi Räikkönen täräytti Alfa Romeollaan perjantain toisten vapaiden harjoitusten kuudenneksi nopeimman ajan. Vielä lupaavampia uutisia tarjosi kuitenkin niin sanottu pitkien vetojen taulukko, josta pystytään kaivamaan osoituksia tallien kisavauhdista.

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

F1-sarjan verkkosivuilla tehdyssä analyysissä käytiin läpi eri tallien nopeimmat kierrokset sekä pitkien vetojen aikoja.

Pehmeällä renkaalla ajettaessa Mercedes piti parasta vauhtia, minkä jälkeen tulivat Red Bull ja Ferrari. Alfa Romeon suomalaiskuski Räikkönen nostatti oman leirinsä odotuksia, kun hän jäi alle sekunnin päähän Mercedeksen brittikuskista Lewis Hamiltonista.

Lyhyissä vedoissa Alfa Romeo oli Räikkösen noteerauksen myötä neljänneksi nopein talli.

Pitkien vetojen puolella Alfa Romeon tilanne näyttää vielä paremmalta. Sveitsiläisitalialainen talli jäi keskimääräisessä vauhdissa 0,9 sekuntia per kierros Mercedekselle. Tällä Alfa Romeo otti kuitenkin pitkien vetojen taulukossa toisen sijan.

F1-sarjan sivuilla huomioidaan, etteivät Red Bull ja Ferrari antaneet välttämättä vielä parasta kuvaa itsestään perjantaina. Pitkissä vedoissa Red Bull ja Ferrari olivat sekunnin päässä Mercedeksestä.

– On hyvin epätodennäköistä, että Alfa Romeo pystyisi päihittämään Ferrarin tai Red Bullin aika-ajoissa, mutta huomattavasti todennäköisempää on se, että he ovat ”muun porukan” kärjessä kisavauhdissa, toimittaja Lawrence Barretto analysoi.

Pitkät vedot (lähde: formula1.com)