F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkönen vei paikan nokan edestä – vetelikö Fernando Alonso naruista? F1-kuski teki paljastuksia Ferrari-neuvotteluistaan

Tällä hetkellä Renaultilla ajava saksalaiskuski Nico Hülkenberg teki sangen mielenkiintoisia paljastuksia vieraillessaan F1-sarjan virallisessa podcastissa, Beyond the Gridissä. Hülkenberg palasi vuoteen 2014 ja sitä edeltäneeseen ajankohtaan, jolloin Ferrari etsi korvaajaa Felipe Massalle.

Ferrari ei enää tarjonnut jatkosopimusta kokeneelle brasilialaiskuljettajalle, joka siirtyi Williamsille.

Tuolloin, samaisessa yhteydessä, Hülkenbergin nimi nousi esille potentiaalisena Massan korvaajana. Eri raporttien ja väitteiden mukaan Hülkenbergin ja Ferrarin välinen sopimus olisi ollut yhtä allekirjoitusta vaille valmis. Tämä allekirjoitus, joka jäi puuttumaan, oli Ferrarin pääjohtajan Luca di Montezemolon.

Lopulta Ferrari päätyi valitsemaan suomalaiskuski Kimi Räikkösen, joka oli tehnyt räväkän paluun F1-sarjaan Lotuksen ratissa.

Nyt F1-sarjan omassa podcastissa Hülkenberg myöntää neuvotelleensa Ferrarin kanssa.

– Kävimme keskusteluja ja tuntui siltä, että minulla oli ihan realistinen sauma. Aika pitkään vielä. Mutta sitten, valitettavasti, kaikki kuivui kokoon, Hülkenberg totesi.

Yksi epäilys koko kuvioon liittyen oli se, että tuolloin Ferrarilla ajaneella Fernando Alonsolla olisi ollut näpit pelissä italialaistallin ratkaisun takana.

Hülkenbergilta itseltä kysyttiin suoraan, oliko espanjalaiskuski vaikuttamassa kuljettajavalintaprosessiin.

– Fernandon kanssa ei voi olla koskaan täysin varma siitä, että mitä hän sanoo tai että mitä hän oikeasti meinaa, saksalaiskuski mietti, jatkaen:

– Hän tykkää pelailla ja en ole täysin varma siitä, että tukiko hän minua vai ei, Hülkenberg pohti.

31-vuotias Hülkenberg aloitti F1-uransa vuonna 2010 Williamsilla. Vuodet 2012 sekä 2014-16 hän edusti Force Indiaa. Välissä Hülkenberg piipahti Sauberilla (2013).

Hülkenberg siirtyi Renaultille vuonna 2017, missä hän jatkaa yhä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja