F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkönen otti ensikosketuksen uuteen Alfa Romeoon: "Tosi hyvä fiilis autosta ja kaikki toimii"

2:22
Videolla Kimi Räikkösen haastattelu ensimmäisen testipäivän jälkeen.

Tallia täksi kaudeksi vaihtanut Kimi Räikkönen otti ensituntumaa uuteen Alfa Romeoon Espanjan Barcelonassa formula ykkösten talvitestien avauspäivänä. Räikkönen ajoi testien avauspäivänä 114 kierrosta ja oli viidenneksi nopein, jääden kärkipaikan ottaneesta Sebastian Vettelistä 1,3 sekuntia. Suomalainen kertoi MTV Urheilulle ensikosketuksestaan uuteen autoon. 

Autoihin on tullut täksi kaudeksi useita muutoksia, mutta Räikkönen ei omasta mielestään huomaa tuntumassa minkäänlaista eroa viime kauden autoihin. 

– Ei oikeastaan minkäänlaista eroa. Autosta on tosi hyvä fiilis ja kaikki toimii. Hyvän auton ovat rakentaneet. Se on varmasti sellainen auto, jolla pystytään taistelemaan ja tekemään hyviä tuloksia. Ei ole minkäänlaisia ongelmia, mutta totta kai siinä on vielä hienosäätöä siellä ja täällä. Kuitenkaan autolle ei olla tehty vielä mitään ja se on mukavantuntuinen, Räikkönen sanoo.

Räikkönen avaa testien tavoitteita testien suhteen. Hän sanoo, että ajat eivät niinkään ole tärkeässä roolissa.

– Ajoista ei oikeastaan välitetä, vaan kokeillaan aika lailla erilaisia juttuja. Silloin auton pitää olla sellainen, kuten sen suurin piirtein haluaa olevan, muuten ei hirveästi voi mitään testailla. Se on jo aika lailla sellainen, kun pitääkin olla. Jos aikoja lähdetään katsomaan, niin silloin tehdään säätöjä. Ei voi kyllä valittaa, Räikkönen kertoo.

Suomalaisen komea Ferrari-ura tuli viime kaudella päätökseen ja hän siirtyi tuolloin Sauberille, joka nykyään tunnetaan Alfa Romeona. Räikkönen sanoo, että siirtymää on helpottanut se, että ympärillä on paljon tuttuja ihmisiä.

– Ei kai sitä muuten olisi tänne tultu. Jos olisi tuntunut siltä, että tämä ei olisi oikea paikka, niin en olisi tullut. Täällä on jonkin verran samoja ihmisiä, jotka olivat jo silloinkin täällä, kun aloitin Sauberilla. Sen lisäksi tänne on tullut muista tiimeistä tuttuja ihmisiä, joiden kanssa olen työskennellyt. Kivuton sisääntulo on ollut, Räikkönen toteaa.

Testejä ajetaan maanantaista torstaihin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja