Kimi Räikkönen oleellisessa osassa – F1-sensaatiokuskille sataa kehuja: ”Kimi tajusi, että hän on liian nopea”

F1-sarjan edellinen osakilpailu Brasilian GP sai melkoisia käänteitä Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen keskeytyksen jälkeen. Lopulta isoksi sensaatiotarinaksi nousi Toro RossonPierre Gasly, joka oli upeasti toinen.

Gasly kipusi kohti kärkeä erinäköisten haavereiden yhteydessä. Bottaksen, Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin keskeytysten myötä hän oli jo aivan kärkitaistossa mukana. Viimeinen silaus tuli Lewis Hamiltonin ja Alexander Albonin kolarin myötä. Gasly oli yhtäkkiä toisena.

Ranskalaiskuljettajan kokonaissuoritusta analysoidessaan Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost nosti esille taistelun Kimi Räikkösen kanssa.

– Pierre  pystyi hallitsemaan tilannetta koko ajan. Silloin kun Kimi antoi painetta, hän reagoi siihen heti kierroksen sisällä, ollen kymmenyksen tai kaksi nopeampi. Kimi tajusi, että hän on liian nopea ja yhtäkkiä ero alkoi kasvaa viiden sekunnin tuntumaan, Tost viittasi kisan alkuvaiheisiin, kun hän kehui Gaslyä Motorsport.com:lle.

Räikkönen oli Gaslyn tapaan Brasilian GP:n iso onnistuja. Jälkimmäisenä mainittu ranskalaistaho nousi kuitenkin sankarirooliin, uransa parhaalla sijoituksellaan. Tämä irtosi vieläpä keskikastin tallin autolla.

– Pierre ajoi mahtavan kisan. Varsinkin sen suhteen, miten hän piti renkaistaan huolta. Ne eivät ylikuumentuneet missään vaiheessa, Tost jatkoi hehkutusta.

Samaa ylistyslaulua tuli myös muun muassa Red Bullin neuvonantajalta Helmut Markolta.

– Nyt näimme todellisen Pierren, Marko jakoi tunnustusta.

Lue myös:

    Uusimmat