Kimi Räikkönen ohjeistaa Charles Leclercia Ferrarin tavoille: "Älä ota osaa kaikkeen"

Ferrarilta viime kauden päätteeksi Alfa Romeolle siirtynyt Kimi Räikkönen pohtii hänet legendaarisessa italialaistallissa korvanneen Charles Leclercin lähtökohtia ensi kuussa alkavaan kauteen ja antaa kokeneen kehäketun vinkkejä nuorelle miehelle.

Ferrari teki viime kaudella harvinaisen tempun päättäessään nostaa 21-vuotiaan Leclercin ykköstiiminsä kuskiksi. Perinteisesti italialaistalli on haalinut riveihinsä vain jo muualla meritoituneita kuskeja.

Räikkösen mukaan Leclerc varmasti pärjää haasteen kanssa.

– Hän (Leclerc) tuntee tallin, koska hän on ollut Ferrarin organisaatiossa jo muutaman vuoden. Joten ei hän mitenkään uuteen paikkaan hyppää. Ja hänellä on F1-kokemusta, Räikkönen muistuttaa Autosportin mukaan.

– Tuo paikka on erityinen. Ja siinä on vähän häslinkiä aina välillä, mutta niin siellä on aina ollut. Hänelle olisi helpompaa, ettei lähde mukaan kaikkeen mahdolliseen ja tekee vain sen, mitä hänet on palkattu tekemään.

– Olemme usein tottuneet tiettyihin juttuihin (tekemään tietyllä tavalla), mutta Ferrarilla jutut ovat joskus vähän (eri lailla), Räikkönen pyörittelee vielä 151 Ferrari-kisan kokemuksella.

– Jos tuollainen ei häiritse, niin hyvä. Älä ota osaa (kaikkeen), ja tee se, mitä pyydetään. Ja koska hän tuntee ihmiset (Ferrarilla), homman pitäisi olla aika helppoa ja sujuvaa.

Lue myös:

    Uusimmat