Kimi Räikkönen murahti – hyökkäsi F1-tähtien jakamaa kritiikkiä vastaan

Torstai: F1-sarja ja kansainvälinen autoliitto FIA kertovat valtavista sääntömuutoksista. Perjantai: moni F1-tähti on ehtinyt jo kritisoida muutosten tuomia vaikutuksia. Kimi Räikkönenvalitsi aivan toisen näkökulman kritiikin keskellä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kaudella 2021 F1-sarjaan tuodaan isoja muutoksia, kun käyttöön otetaan muun muassa kulukatto sekä täysin uudet autot, jotka on suunniteltu ohitusmahdollisuuksien parantamista varten.

Isot muutokset eivät ole miellyttäneet kuitenkaan kaikkia. Muun muassa Red Bullin tähtikuljettaja Max Verstappen ja Ferrarin nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel ovat esittäneet huolensa ja väitteensä siitä, miten F1-autot voivat hidastua merkittävästi nykyhetkeen verrattuna.

Räikköstä tämä ei kiinnosta.

– En usko, että joku kolmen, neljän tai viiden sekunnin muutos tuo kovin suurta eroa. Nytkin autot ovat nopeita aika-ajoissa, mutta kun mennään kisaan, niin niistä tulee varmaan viisi tai kuusi sekuntia hitaampia polttoaineen sun muun myötä, Räikkönen pohti Racefansin mukaan, jatkaen:

– Ihan sama vaikka autot olisivat 10 sekuntia hitaampia. Jos kisat ovat entistä jännittävämpiä, niin kukaan ei välitä tuosta. Autot ovat nopeuksiltaan erilaisia vuosi toisensa jälken, Räikkönen näkee.

Renaultin Daniel Ricciardo on Räikkösen kanssa samoilla kannoilla.

– Ei minua haittaa. Mielestäni kausi 2014 oli yksi hauskimmista vuosiin. Silloin autot olivat tyyliin kahdeksan sekuntia hitaampia mitä nyt.

– Otan paljon mieluimmin vastaan hyviä kisoja kuin hyviä yksittäisiä kierrosaikoja. Olen ihan sujut, jos autot ovat sekunteja hitaampia, Ricciardo nyökytteli.

Lue myös:

    Uusimmat