F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkönen kuittasi aikarangaistuksensa viileällä tavalla – "Toivoin, etteivät he olisi huomanneet"

0:51
Videolla Kimi Räikkösen reaktio aikasakkoonsa.

Kimi Räikkönen taisteli upeasti vaurioituneella autolla pisteille Mugellon radalla sunnuntaina, vaikka sai kisan päätteeksi vielä viiden sekunnin aikasakon. Räikkönen kuittasi tilanteen hilpeästi.

Räikkösen kilpailu alkoi karmivasti, kun hän vaurioitti autonsa ensimmäisellä kierroksella osuttuaan yhteen AlphaTaurin Pierre Gaslyn kanssa.

Vaurioituneella autolla läpi vaiherikkaan kisan ajanut Räikkönen sai lisähaasteita kilpailun loppupuolella, kun hän sai viiden sekunnin aikarangaistuksen ylitettyään varikkoviivat ennen pysähdystään.

Räikkönen oikaisi varikolle viime hetkellä, kun turva-auto otettiin radalle Racing Point -kuski Lance Strollin keskeytyksen vuoksi noin 15 kierrosta ennen maalia. Räikkönen oli juuri ohittamassa varikon sisääntuloaluetta, kun huomasi ilmoituksen turva-autosta.

– Näin turva-auto merkit todella myöhään, koska viimeisten mutkien ympärillä oli melko paljon tomua, mutta seurasin tarkasti, jos turva-auto tulisi radalle. Kun se tuli, käännyin todella myöhään ja ylitin viivan, Räikkönen summaa F1:n verkkosivuilla.

Räikkönen tiedosti rikkoneensa sääntöjä, mutta toivoi tuomariston jättävän tilanteen huomioimatta.

– Tavallisesti se on ok, mutta täällä se ei ole. Olin jo päättänyt mennä (varikolle), joten en voinut enää kääntyä. Toivoin, etteivät he olisi huomanneet, mutta selvästikin joku kertoi heille, Räikkönen toteaa.

Viiden sekunnin aikarangaistuksestaan huolimatta Räikkönen ajoi kisassa komeasti yhdeksänneksi. Räikkönen ylitti maaliviivan kahdeksantena, mutta aikasakko pudotti suomalaisen Charles Leclercin taakse.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja