Kimi Räikkönen kuin kympin oppilas F1-käytöksessä – sai nyt tilinsä tyhjäksi

Kansainvälisen autoliiton FIA:n määrittelemä rangaistuspisterekisteri on käytössä myös autourheilun kuninkuusluokassa F1:ssä. Systeemissä kisakuljettaja voi saada kilpailukieltoa, mikäli hän ylittää 12 pisteen rajan vuoden sisällä.

FIA käyttää systeemissä tarkkaa 12 kuukauden aikajaksoa. Tällä kaudella 12 pisteen raja on rikottu junioriluokassa F2-sarjassa, jossa Mahaveer Raghunathan oli kilpailukiellossa viime viikonloppuna Itävallan GP:ssä.

F1:ssä rangaistuspistetilaston kärkipaikalla on Red Bullin Max Verstappen, jolla on yhteensä seitsemän pistettä. Näistä vain kaksi on tullut tänä vuonna. Ne Verstappen sai Monacon GP:ssä, jossa hän esteli Mercedeksen suomalaiskuskia Valtteri Bottasta sunnuntain kisassa varikolta lähdön yhteydessä.

F1-rangaistuslistalla on varsin yllättäviä nimiä muilla kärkipaikoilla. Jaetulla toisella sijalla on kaksi kuljettajaa, jotka eivät ole ajaneet tällä kaudella sarjassa. Fernando Alonsolla ja Esteban Oconilla on tilillään yhteensä kuusi pistettä, jotka he kuittasivat viime kauden loppuvaiheilla.

Suomalaisista Bottaksella on neljä rangaistuspistettä. Alfa Romeon Kimi Räikkösellä F1-käytös on ollut kuin kympin oppilaalla jo pidemmän aikaa.

Räikkösen rangaistuspistesaldo tyhjentyy kokonaan tänään maanantaina. Kokenut suomalaiskuski sai tasan vuosi sitten kaksi rangaistuspistettä, kun hän osui Britannian GP:ssä Mercedeksen Lewis Hamiltonin auton kylkeen. Itse kisassa Räikköselle tuomittiin 10 sekunnin aikarangaistus.

Video tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Kyseisestä tapauksesta on mennyt päivämäärälleen tasan vuosi. Tämän jälkeen Räikköselle ei ole tuomittu yhtään rangaistuspistettä.

Lue myös:

    Uusimmat