F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkönen avautuu suhteestaan Ron Dennisiin: ”Riitelimme tietyistä asioista, mutta välit eivät koskaan menneet poikki”

2:57
Kimi Räikkönen sai Ron Dennisilta tiedon skandaaliksi muuttuneen Yhdysvaltain GP:n väliin jättämisestä vuonna 2005.

McLarenia vuosikymmenet johtanut Ron Dennis tunnetaan F1-varikolla kaikkeen puuttuvana kontrollifriikkinä, mutta Kimi Räikkösen mukaan suhde tallipomoon ei koskaan mennyt henkilökohtaisuuksiin.

Räikkönen lähti McLarenilta kauden 2006 jälkeen, mutta neuvottelut Ferrarin suuntaan olivat käynnistyneet jo kauan aikaa tätä ennen. Yhtenä syynä suomalaisen lähtöön pidettiin liian tiukkaan säädeltyä elämää Ron Dennisin alaisuudessa.

Sama toistui, kun Räikkönen halusi Ferrari-yhteistyön päätyttyä häipyä kuvioista rennompaan ilmapiiriin rallin ja NASCARin pariin. Kuskin mukaan sillat eivät koskaan palaneet taakse – eivät McLarenin eivätkä Ferrarin suuntaan.

– Välimme eivät koskaan menneet poikki. Juttelen yhä hänen kanssaan, kun näen hänet. Ei minulla koskaan ollut henkilökohtaisia ongelmia hänen kanssaan, Räikkönen sanoo Dennisista Motorsport-Totalin haastattelussa.

– On totta, että riitelimme tietyistä asioista – siitä, mitä minun pitäisi tehdä ja mitä minulla on lupa tehdä – mutta se ei koskaan vaikuttanut henkilökohtaisiin väleihimme.

– Hän oli toisinaan vihainen, ja joskus minä olin, kun minun olisi pitänyt hyväksyä sitä ja tätä, Räikkönen muistelee.

Räikkönen saattoi ottaa Dennisin kanssa asioista voimakkaastikin yhteen, mutta asia korjaantui aina nopeasti.

– Meidän välillämme ei koskaan ollut ongelmaa. Me vain riitelimme jostain ja seuraavalla kerralla puhuimme taas normaalisti. Ei hän tietenkään tykännyt siitä (Räikkösen elämäntyylistä) enkä minä pitänyt siitä, että hän halusi puuttua elämääni, Räikkönen jatkaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja