F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Rubens Barrichello avautuu suhteestaan Michael Schumacheriin: rumassa tallimääräyksessä vaivaa yksi asia

2:01
Videolla tapauksia tallimääräysten pitkästä historiasta F1:ssä.

Michael Schumacherin pitkäaikainen tallikaveri Rubens Barrichello kertoo kestäneensä kuusi vuotta epätasa-arvoista kohtelua Ferrarilla lähinnä sen takia, että näki itse, kuinka lähelle hän pääsi kaikkien aikojen F1-mestarin maagista tasoa.

Barrichello jäi klassiseksi kakkosmieheksi Schumacherin ottaessa Ferrarilla peräti viisi F1-mestaruutta kahden Benetton-mestaruutensa jatkoksi.

Saksalaislegendan 50-vuotispäivän alla haastattelun antanut Barrichello pureutuu vastauksissaan syvälle Ferrarin sisäisiin asioihin.

– Hänelle oli joka paikassa Italiassa punainen matto levitettynä, mutta se oli ihan ok minulle. Minulle riitti se fakta, että hän oli niin nopea, ja minä olin niin lähellä häntä, Barrichello kertoo hymy kasvoillaan F1-sarjan haastattelussa.

– Vaikka hän voitti seitsemän mestaruutta ja minä jäin ilman, niin minä tein hänestä paremman. Se tekee minut onnelliseksi. Ne olivat todella hyvät kuusi vuotta.

Barrichellon mukaan väitteet siitä, että välit kuskien välillä olisivat olleet huonot, eivät pidä lainkaan paikkaansa.

– Meillä oli mahtava suhde. Ihmiset luulevat, että me tappelimme koko ajan.

– Aina kun hänellä oli drinkki kädessään, hänessä pääsi enemmän tunnepuolelle. Hän tuli sanomaan minulle, että ”Rubens, olet vain niin nopea, ja niin lähellä minua, älä aja minua tiukemmalle”, Barrichello kertoo.

Epärehellisyys häiritsi kipeässä tallimääräyksessä

Barrichellon ja Schumacherin suhteesta muistetaan kipeimmin vuoden 2002 tallimääräys Itävallan GP:ssä, jossa Schumi päästettiin voittoon aivan maaliviivalla. Tapaus pilasi koko lajin maineen pitkäksi aikaa, mistä Barrichello on jälkikäteen lähinnä onnellinen.

Brasilialaiskuskin mukaan hänen voimakas purnauksensa ja viimeisten kierrosta vastaanhangoittelu johti jälkensä edellisen vuoden tapahtumista, jolloin hän joutui päästämään tallikaverinsa ohi saman kisan toiseksi.

– Kun tulin takaisin varikolle, kysyin tiimiltä, että olisiko sama tapahtunut, jos olisin ollut ykkösenä. He sanoivat, että ei olisi ikinä tapahtunut. Se oli minun pääpointtini vuonna 2002, koska siellä oli tasan samat kaverit puhumassa minulle radiossa, Barrichello perustelee.

– Kysyin, että tietääkö Michael siitä. He vastasivat, että ei puhuta hänestä.

– Minusta sinä päivänä F1 tuli paremmaksi mentyään ensin alamaihin. Nyt yleisö on tietoinen siitä, Barrichello jatkaa vuoden 2002 tapauksen jälkipyykistä.

Tuo tapaus oli ainoa asia, joka hiersi Barrichellon suhdetta Ferrariin. Hänelle ei annettu koskaan suoraa vastausta.

– Juttelin Rossin (Brawn) ja Jean Todtin kanssa ja kerroin, ettei tästä ole mitään puhetta sopimuksessani, miksi tätä jatketaan? Michaelin kanssa keskustelut käytiin viinilasin ääressä, ja silloin menin syvemmälle ja hän yritti jotenkin paeta keskustelua, Barrichello taustoittaa.

Hyviä hetkiä kahden kesken

Ristiriidoista huolimatta Barrichello kokee Schumacherin oikeasti välittäneen hänestä. Pienen tauon jälkeen tavatessa Schumi muisti aina kysyä, miten tallikaverin perhe voi.

Barrichellon muistissa on paljon hyviä hetkiä, jolloin vastakkain istui kaksi ystävää.

– Olimme paljon enemmän kuin tallikavereita. Hänen kasvoistaan näki joka kerta, kun minä voitin Hockenheimissa, että hän oli oikeasti onnellinen. Meillä oli hienoja aikoja Italian Cavallinossa ja Fontanassa, kun otimme lasin viiniä ja vain pidimme hauskaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja