Kilpailijoilta lohtua tshekkitähden tuskaan – "On muitakin asioita kuin ampumahiihto"

Pohjevammasta kärsivän ampumahiihtomenestyjän Gabriela Koukalovan uran jatkuminen on epävarmaa. Myös kilpakumppanit ovat reagoineet Tshekin ykköstähden tuskaan.

Arvokisoista roppakaupalla mitaleita voittanut ranskalainen Marie Dorin Habert kertoi toivovansa, että Koukalova pystyisi vielä kisaamaan. 

– Tämä on elämää. Toisaalta on olemassa muitakin asioita kuin ampumahiihto, olen tajunnut sen liiankin hyvin. Ehkä hän saa jollain lailla asiansa kuntoon ja on vielä onnellinen, Dorin Habert sanoi tshekkiläisen iROZHLAS-uutissivuston mukaan.

Dorin Habert viitannee osin äitiysaikaansa. Hän sai lapsen syyskuussa 2014 ja palasi äitiyslomalta maailmancup-kehiin tammikuussa 2015. Ranskalainen menestyi erinomaisesti heti paluunsa jälkeen ja saavutti MM-kisoissa 2015 Kontiolahdella neljä mitalia: kaksi henkilökohtaista kultaa ja kaksi viestihopeaa.

Hieno nainen

Myös muun muassa norjalainen Tiril Eckhoff on lohduttanut Koukalovaa. Eckhoffin mukaan Koukalova on hieno nainen.

– Hän tulee aina luokseni hyvällä tuulella. Tämän täytyy olla todella turhauttavaa hänelle, Eckhoff sanoi.

– Toivon, että hän palaa vielä.

Koukalova on kertonut, että tämä kausi jää kokonaan väliin.

– Yritän parantua ja toivon, ettei kaikki tämä ole ohi, hän sanoi Pravda.sk:n mukaan.

Koukalova on saavuttanut urallaan kaksi olympiahopeaa, kaksi MM-kultaa ja neljä himmeämpää MM-mitalia. Kaudella 2015–2016 hän voitti maailmancupin kokonaiskilpailun.

Lue myös:

    Uusimmat