Mainos

Video: Kilpailijat hyökkäsivät Trumpia vastaan tv-väittelyssä – "Et tiedä mistään mitään!"

Usea Yhdysvaltain presidenttiehdokkuutta tavoitteleva republikaani hyökkäsi kilpailijaansa Donald Trumpia, 69, vastaan tv-väittelyssä keskiviikon vastaisena yönä.

Ennen yhdeksää pääehdokasta ääneen pääsivät ne ehdokkaat, joiden kannatus on jäänyt mielipidetiedusteluissa kärkiehdokkaita pienemmäksi.

Entinen Floridan kuvernööri Jeb Bush luonnehti Trumpia kaaosehdokkaaksi, josta tulisi kaaoksen aiheuttava presidentti.  

New Yorkin entinen kuvernööri George Pataki arvioi, että Trump ei tiedä mistään mitään. Pataki lisäsi, että Trumpin ehdottama muslimien maahantulokielto on epäamerikkalainen, perustuslain vastainen ja väärä. Patakin mukaan Trump ei tiedä mistään mitään.

Jyrkän linjan oikeistolaisena tunnettu senaattori Lindsey Graham kehotti Trumpia ja muitakin jättämään vaalikampanjassa uskonnon rauhaan. Hänen mukaansa Trump on tehnyt juuri sen yhden asian, jota ei voi tehdä: julistanut sodan islaminuskoa vastaan.

Trump puolustautui sanomalla, että hänen aloitteessaan ei ole kyse uskonnosta tai muslimien eristämisestä, vaan Yhdysvaltain turvallisuudesta.

Trumpilla myös tukijoita

Melko hyvin kannatusta keränneet Marco Rubio ja Ted Cruz pidättäytyivät Trumpin arvostelusta.

Trump on mielipidekyselyissä selvästi suosituin republikaanien ehdokas. Tv-väittelyssä hän sai ainakin yhden puoltajan. Entinen senaattori Rick Santorum katsoi, että Trumpin esittämä maahantulokielto ei ole suunnattu muslimeja vastaan.

Santorumin mielestä se kohdistuu Yhdysvaltain nykyjohtoon, koska demokraattihallinto on ollut kyvytön tarkastamaan kunnollisesti maahantulijoita.

Trump kertoi väittelyiden aikana muun muassa, että hän olisi valmis sulkemaan ne osat internetistä, joita äärijärjestö Isis käyttää.

Republikaanit ja demokraatit valitsevat ehdokkaansa presidentinvaaleihin ensi kesänä. Yhdysvallat äänestää seuraavasta presidentistään marraskuussa 2016.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.