Älypuhelin voi tehdä sinustakin älykkäämmän: 5 sovellusta, jotka eivät ole ajanhukkaa

Käsi ylös! Kuinka moni käyttää mielestään liikaa aikaa selaillen kännykkäänsä? Puhelinta räpläämällä voi kuitenkin myös vahvistaa omaa osaamistaan.

Uutta oppiakseen ei välttämättä tarvitse kantaa mukanaan painavaa opuspinoa. Aina taskussa kulkeva älypuhelin ajaa asian jopa paremmin, sillä sovellukset muistuttavat olemassaolostaan kuvakkein ja viestein – toisin kuin tietokirjat. 

Lataa siis viihdyttävien sovellusten lisäksi puhelimille vaikkapa jokin näistä kielitaitoa, yleissivistystä ja oppimistaitoja parantavista sovelluksista – ilmaiseksi.

Duolingo

Jos osaat jo kiitettävästi englantia, Duolingo antaa mahdollisuuden opiskella 29 kieltä lisää. Sovellus on yksinkertainen, hauska ja ilmainen. Käyttäjä voi räätälöidä oman aloitustasonsa, oppimistavoitteensa ja ajan, jonka on valmis opiskeluun käyttämään. Sovellus räätälöityy käyttäjänsä tarpeita vastaavaksi seuraamalla tämän oppimisprosessia. Duolingo on saatavilla iOS-, Android- ja Windows-käyttöjärjestelmiin.

Memorado

Memorado on neurotieteellisiin tutkimuksiin perehtyneiden asiantuntijoiden työn tulos. Sovelluksessa käyttäjä määrittelee oppimistavoitteensa, minkä jälkeen älypeli testaa käyttäjän taidot ja valitsee päivittäin viisi peliä, jotka sopivat pelaajan tasoon sekä tavoitteisiin. Memorado kehittää 15 pelillään muistia sekä keskittymis- ja reagointikykyä, ja siinä on 450 eri tasoa. Sovelluksessa leikkimielisesti aivojaan voivat treenata iOS- ja Android-järjestelmien käyttäjät.

Simple Mind

Idea sovelluksen takana on tuttu koulun penkiltä: Ajatukset rustataan ajatuskarttaan, jossa niitä on helpompi hahmottaa kokonaisuutena. Simple Mind tarjoaa rajoittamattoman määrän sivuja ja merkkejä, minkä lisäksi ajatuskarttaansa voi lisätä videoita, kuvia sekä äänileikkeitä. Sovelluksesta on sekä ilmainen että maksullinen versio, jotka voi ladata Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiin sekä tietokone- että web-käyttöön.

Memrise

Memrise mainostaa itseään sovelluksena, joka auttaa käyttäjäänsä oppimaan ilolla paremmin. Yli kahdensadan kielen lisäksi Memrisessa voi opiskella esimerkiksi taiteita, matematiikkaa, luonnontieteitä ja historiaa. Sovellus huolehtii käyttäjänsä aivojumpasta muistuttamalla, mitä tämä on jo oppinut. Näin oppi painuu vielä syvemmälle päähän. Memrisen käyttäjät voivat myös luoda omia kurssejaan. Sovellus toimii Android- ja iOS-käyttöjärjestelmissä.

PhotoMath

Sovellus antaa mahdollisuuden luistaa sekä päässälaskusta että laskimen näppäilemisestä, sillä se ratkaisee matematiikan tehtäviä puhelimen kameran avulla. Sen lisäksi, että PhotoMath näyttää oikean vastauksen skannaamaansa laskutoimitukseen, sovellus kertoo, miten johtopäätöksen saavutti. Laskutoimitusta voi myös muuttaa, mihin sovellus reagoi välittömästi. PhotoMath on saatavilla iOS-käyttöjärjestelmiin.

***



Lue myös:

    Uusimmat