Kiinnostaako ekologinen matkailu? Nappaa vinkit!

Vihreä luontomatkailu on uusi trendi. Luonnossa vaeltaminen vie tilaa ruuhkaisiin turistikeskuksiin suuntautuvilta all-inclusive matkoilta. Sekä liike- että vapaa-ajan matkustajat ovat nyt ympäristötietoisia, osoittaa Travellinkin ekokysely.

Euroopan suurkaupungit ovat edelleen suosikkikohteita mutta luonnonmukainen, vihreä matkustaminen kiinnostaa yhä useampaa matkustajaa.

– Matkustajat etsivät nyt neitseellisiä matkakohteita ja mielenrauhaa. Aktiivilomat kiinnostavat. Ihmiset haluavat harrastaa joogaa, osallistua aitoihin retriitteihin, vaeltaa viidakossa ja luonnonpuistoissa tai sukeltaa kirkkaissa vesissä, kertoo Travellinkin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen.

Yhdeksän vinkkiä vihreään matkustamiseen

1. Valitse suorat, vihreät lennot ilman välilaskuja

2. Valitse kohteet mahdollisimman läheltä ja vältä kaukomatkoja

3. Valitse ympäristösertifioitu hotelli tai vuokraa talo tai huoneisto

4. Suosi lähiruokaa, paikallisia ravintoloita ja palveluita. Vältä all-inclusive hotelleja

5. Käytä julkista liikennettä, junia ja busseja aina kun mahdollista

6. Älä vaihda pyyhkeitä tai lakanoita päivittäin

7. Sammuta valot ja ilmastointi, kun lähdet huoneesta

8. Säästä vettä, älä ota pitkiä suihkuja

9. Kompensoi lentosi hiilidioksidipäästöt

Travellinkin tekemän ekokyselyn* mukaan kuusi kymmenestä suomalaisesta matkustajasta on halukas maksamaan enemmän ympäristöystävällisestä matkustamisesta. Yhdeksän kymmenestä valitsee lennon matkakohteeseen. Kahdeksan kymmenestä käyttää metroa tai bussia matkakohteessa. Seitsemän kymmenestä kävelee tai pyöräilee matkakohteessa. Kahdeksan kymmenestä haluaa käyttää samoja lakanoita tai pyyhkeitä useamman päivän ja sammuttaa valot sekä ilmastointilaitteen poistuessaan huoneesta. 

– Sekä liike- että vapaa-ajan matkustajat haluavat matkustaa niin ympäristöystävällisesti kuin mahdollista. Tosiasia on, että pienilläkin teoilla on merkitystä, jatkaa Väänänen. 

*Travellinkin pohjoismaiseen ekokyselyyn vastasi 2100 matkustajaa

Lähde: Travellink

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat