Kiinassa on paljastunut tietokanta, johon on koottu liki kahden miljoonan hedelmällisessä iässä olevan naisen yhteystiedot

Kiinasta on paljastunut tietokanta, johon on koottu liki kahden miljoonan lisääntymiskykyisen naiset henkilökohtaiset tiedot. Asiasta kertoo muun muassa brittilehti Guardian.

Hollantilainen hakkeri löysi tiedot, kun hän tutki Kiinan avoimia tietokantoja. Hän julkaisi löydöksistään kuvakaappauksia pikaviestipalvelu Twitterissä.

Tietokantaan on listattu esimerkiksi naisten ikä ja koulutus. Lisäksi siinä on BreedReady-sarake. Guardianin mukaan sarakkeen tarkoituksena on kertoa, onko naisella lapsia tai onko hän hedelmällisessä iässä.

Tietokannassa olleet naiset ovat keski-iältään 32-vuotiaita. Nuorin rekisteriin merkitty henkilö oli 15-vuotias.

Huolestuttava löytö väestön vanhenemisesta kärsivässä maassa

Löytö on naisten oikeuksia ajavien asiantuntijoiden mukaan huolestuttava. Kiinan väestö vanhenee ja kutistuu, sillä maassa oli pitkään voimassa niin kutsuttu yhden lapsen politiikka.

Nyt siitä on luovuttu, mutta asiantuntijat pohtivat Guardianin jutussa, miten pitkälle valtio on valmis menemään, kun se nyt kannustaa naisia hankkimaan lapsia.

On epäselvää, onko tietokanta yhteydessä deittisovellukseen, valtion rekisteriin vai johonkin muuhun yhtiöön tai organisaatioon. 



Lue myös:

    Uusimmat