Mainos

Kiinan poliisi takavarikoi tonnin hermovaurioita aiheuttavia keinomeduusoja

Kiinan poliisi on ottanut haltuunsa tonnin verran vaaralliseksi todettuja ihmistekoisia keinomeduusoja.

Uutistoimisto AFP:n mukaan keinotekoisia meduusoja löytyi ensimmäisen kerran Huzhoun ruokamarkkinoilta, kertoo paikallinen hallitus verkkosivuillaan.

Myyjien tavarantoimittaja ehti myydä enemmän kuin 10 tonnia meduusoja ennen kiinnijäämistään.  Peräti kuusi epäiltyä otettiin kiinni kahdessa eri ratsiassa. Poliisi tutkii edelleen vyyhtiä. 

Meressä asuvat meduusat ovat suosittuja alkupaloja Kiinassa. Herkusta on kehitetty myös vaarallinen keinotekoinen "meduusa".

Keinotekoisesti erinäisistä kemikaaleista tehdyissä "meduusoissa" on kuitenkin korkea alumiinipitoisuus. Niiden pitkäaikainen nauttiminen voi aiheuttaa luu- ja hermovaurioita, muistinmenetystä sekä aivotoiminnan hidastumista.

Kiinassa on uutistoimiston mukaan aiemminkin tullut esille ruokaan liittyviä skandaaleja. Uutistoimiston mukaan maan ruokabisneksessä korruptio sekä standardien ja säännöksien noudattamattajättäminen on yleistä.

Esimerkiksi vuonna 2008 useat imeväisikäiset menehtyivät ja tuhannet sairastuivat äidinmaidonkorvikkeesta, johon oli lisätty kemikaaleja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.