Mainos

Kiinan presidentin vierailu katkaisee liikenteen Helsingin keskustassa tunneiksi

Kiinan presidentin Xi Jinpingin vierailu sulkee osan Helsingin keskustasta tunneiksi keskiviikkona. Poliisi kertoo, että liikenne Presidentinlinnan edustalta katkaistaan keskiviikkona aamulla kello 9–12.30 ja uudelleen illalla kello 18.30–21.30.

Poliisi kehottaa ihmisiä välttämään autoilua keskustassa liikennesulkujen aikana. Ylikomisario Juha Hakola korostaa, että keskiviikon liikennekatkoksissa ei ole taukoja.

– Painotan sitä, että nämä ovat pitkiä, useita tunteja kestäviä katkoksia, mikä tarkoittaa sitä, että keskustan liikenne on hyvin ruuhkainen, Hakola sanoo.

Lisäksi Helsingin ilmatila suljetaan yleisilmailulta tiistaiaamusta torstaihin kello 12:een asti. Ilmailukielto ei vaikuta Helsinki-Vantaalle kulkevaan kaupalliseen lentoliikenteeseen.

Suomesta suoraan Trumpin vieraaksi

Kiinan presidentti saapuu Helsinkiin puolisonsa rouva Peng Liyuanin kanssa. Presidentin kanslia kertoo, että Kiinan presidenttipari tapaa presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion Presidentinlinnassa, jossa vieraat otetaan vastaan juhlallisin seremonioin.

Xin ja Niinistön on tarkoitus keskustella Suomen ja Kiinan välisistä suhteista sekä ajankohtaisista kansainvälisistä asioista. Suomesta Xin on tarkoitus jatkaa matkaansa suoraan Yhdysvaltoihin tapaamaan presidentti Donald Trumpia Floridaan.

Kiinan ja Suomen väliset korkean tason vierailut eivät ole tavattomia, muistuttaa työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson.

Presidentti Niinistö vieraili Kiinassa vuonna 2013, minkä lisäksi lukuisat suomalaisministerit ovat vierailleet Kiinassa viime vuosina. Kiina on lähettänyt Suomeen muun muassa varapääministerinsä ja kansankongressin pysyvän komitean puhemiehen.

– Vierailuvaihto Kiinan ja Suomen välillä on ollut hyvin tiivistä vuosien saatossa, Gustafsson sanoo.

Presidenttitason vierailu Kiinasta Suomeen on toteutunut aiemmin vain kerran. Presidentti Jiang Zemin vieraili Suomessa 22 vuotta sitten vuonna 1995.

Xille Suomi on tuttu kohde, sillä hän on vieraillut Suomessa kahdesti ennen nousemistaan kommunistisen puolueen johtoon ja Kiinan presidentiksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.