Mainos

Kiinalaisperhe etsii apua lapselleen: 4 kuukautta vanhalla pojalla 31 sormea ja varvasta

Kiinassa asuva köyhä perhe etsii epätoivoisesti apua, jotta heidän kehityshäiriöisenä syntynyt poikansa pääsisi leikkaukseen. Tapauksesta kertoo mm. The Washington Post.

Kiinalainen Hong Hong on vasta 4 kuukauden ikäinen, mutta hän on jo maailmankuulu. Syynä on pojan erikoinen kehityshäiriö: hänellä on 15 sormea ja 16 varvasta.

Polydaktylia, eli anatominen poikkeavuus, jossa yksilöllä on ylimääräisiä sormia tai varpaita, ei kuitenkaan ole tavattoman harvinaista. Washington Postin mukaan noin yhdellä tuhannesta syntyvästä lapsesta on ylimääräisiä sormia tai varpaita.

Yleensä ylimääräisiä jäseniä esiintyy vain käsissä tai jaloissa, mutta Hong Hongin tila on vakavampi. Ylimääräisiä jäseniä on molemmissa käsissä ja jaloissa. Lisäksi hänen molemmissa käsissään on kaksi kämmentä ja peukalot puuttuvat kokonaan.

Myös pojan äiti kärsii polydaktyliasta. Hänellä on 12 sormea ja 12 varvasta. Hän ja pojan isä etsivät parhaillaan lääketieteellistä apua Hong Hongin tilan korjaamiseksi.

Tähän mennessä lääkärit ovat varoittaneet, että pojan tilan korjaaminen on monimutkainen ja kallis toimenpide. Häneltä tulisi poistaa ylimääräiset jäsenet ja lisäksi rakentaa keinotekoisesti peukalot. Leikkauksen hinnaksi on arvioitu 30 000 dollaria, eli noin 26 000 euroa.

Rahoittaakseen leikkauksen Hong Hongin perhe on kääntynyt joukkorahoituspalvelujen puoleen. Varoja kerrotaan kertyneen jo 6000 dollarin edestä, mutta perhe kertoo harkitsevansa rahoituksen keräämisen lopettamista saamansa arvostelun vuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.