Kiinalaismies törsäsi pelihahmoonsa 1,4 miljoonaa dollaria – hahmo lipsahtikin myyntiin ja vaihtoi omistajaa pilkkahinnalla

0:21
Uuno-koira työskentelee suomalaisessa Remedy-peliyhtiössä.

Oikeuden mukaan tapaus on erinomainen esimerkki digitaalisen omaisuuden suojelemisen tärkeydestä.

South China Morning Postin mukaan Justice-verkkoroolipeliin hurahtanut kiinalaismies on käyttänyt pelihahmonsa kehittämiseen huimat 1,4 miljoonaa dollaria.

Järjettömän rahamäärän syytäminen pelinsisäisiin ostoihin kävi ilmi, kun mies haastoi ystävänsä oikeuteen. Tämä oli nimittäin myynyt rakkaudella vaalitun hahmon eteenpäin 550 dollarilla saatuaan sen lainaan itselleen.

Ystävänsä – tai nyt siis ilmeisesti entisen ystävänsä – lisäksi mies haastoi oikeuteen peliyhtiö NetEasen, jonka markkinapaikalla hahmo vaihtoi omistajaa. 

Hahmon pilkkahintaan myyneen ystävän aikomuksena oli myydä lainaksi saamansa hahmo takaisin sen oikealle omistajalle 55 000 dollarilla, mutta laittoikin sen vahingossa tarjolle 550 dollarilla, ja se myytiinkin pikavauhtia. Hän pisti virheen uuvuttavan pelisession piikkiin.

Tapaus ratkaistiin lopulta siten, että NetEase perui kaupan, ja puolentoista miljoonan dollarin arvoisen hahmon oikea omistaja joutui maksamaan noin 13 000 dollaria ostajalle, joka luuli saaneensa arvokkaan hahmon pilkkahintaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.