Mainos

Kiinalaisen perheenäidin raaka murha Hervannassa yhä mysteeri – valvontakameran videosta poliisille uusia vihjeitä

1:49

Poliisi on saanut useita yhteydenottoja kiinalaisnaisen murhaan liittyen sen jälkeen, kun se antoi toukokuun lopussa julkisuuteen ennen julkaisemattoman valvontakameravideon rikospaikan läheltä Tampereen Hervannasta. Videon julkaisi ensimmäisenä Aamulehti.

– Meille on tullut 10-20 yhteydenottoa sen jälkeen, kun video julkaistiin. Mitään ratkaisevaa vihjettä niiden joukossa ei ole. Osa yhteydenotoista oli kokonaan uusia Hervannan alueelta, osa oli eri puolilta Tamperetta, ja ne liittyivät epäillyn tuntomerkkeihin liittyviin havaintoihin, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Pasi Nieminen Sisä-Suomen poliisista sanoo.

Varsinainen rikos tai sen tekijä ei valvontakameravideolla näy, mutta poliisi päätti silti julkaista videon, jos se toisi ihmisille mieleen havaintoja rikoksen tekoajalta.

Kamera sijaitsee noin parinsadan metrin päässä rikospaikalta. Videolta näkyy rikoksen tapahtumahetki ja vain muutaman minuutin kuluttua käynnistynyt poliisitutkinta.

– Tekijä on edelleen karkuteillä ja epäselvä. Tutkinta jatkuu. Pienimmätkin vihjeet ovat tärkeitä, Nieminen korostaa.

Murha keskellä päivää

42-vuotiaan kiinalaisnaisen murhasta on kulunut pian kuusi vuotta.

Perheellinen nainen työskenteli Nokian tiedekeskus Hermiassa. Nainen lähti 5. syyskuuta 2011 ruokatunnille Tampereen Hervannassa sijainneelta työpaikaltaan. Hän käveli ulkoilureitin varrella sijainnutta oikopolkua ja matkaa oli vain alle kilometri. 

Kun nainen palasi tauolta takaisin työpaikalleen, hän joutui yllättäen väkivallan uhriksi kello 12.56, kirkkaassa päivänvalossa. Nainen sai nopeasti ensiapua, mutta hän kuoli tapahtumapaikalla. Tekijää ei ole saatu kiinni.

Tekijän motiivi on myös jäänyt hämärän peittoon. Erikoista on sekin, miten tekijä on jäänyt tavoittamatta, koska rikospaikan lähellä oli sivullisia.

– Poliisit olivat paikalla kuudessa minuutissa. Kun uhri oli vielä elossa ja huusi apua, niin muutamassa minuutissa ensimmäiset henkilöt tulivat paikalle.

Rikospaikkaa oli teon aikaan lähestymässä ihmisiä kahdesta eri suunnasta. Silti kukaan heistä ei nähnyt murhaajaa.

– Tässä on ollut huonoa onnea, ettei kukaan ole nähnyt tekijää, Nieminen sanoo.

Aamulehti uutisoi aiemmin, että teossa käytettiin teräasetta. Poliisi ei ole kertonut murhan tekotapaa.

Tutkinnanjohtajan mukaan kiinalaisnaisen murha on erittäin poikkeuksellinen juttu, mutta sen selviäminen on edelleen mahdollista.

Niemisen mukaan poliisi ei saa menettää uskoaan vaikeidenkaan rikosten selviämiseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.