Kiinalaisbrändit saavuttamassa Applen ja Samsungin kärkipaikkoja matkapuhelinmarkkinoilla

Apple ja Samsung ovat jo pidemmän aikaa pitäneet maailman suurimpien matkapuhelinbrändien paikkaa. Hintavertailupalvelu Hintaoppaan datasta selviää, että Huawei ja Honor ovat hiipineet suosiossa aivan kärkikantaan. Onko elektroniikkajättien valtakausi ohi?

Apple ja Samsung ovat viime vuosina taistelleet matkapuhelinbrändien ykköspaikasta. Puolueeton hintavertailupalvelu Hintaopas on tarkastellut matkapuhelimien hakuja Suomessa viime vuonna ja alkuvuonna 2019. Datasta selviää, että muut brändit, kuten Huawei, Honor ja OnePlus ovat syömässä jättibrändien osuutta suosiosta.

Vuoden 2018 ensimmäisellä kvartaalilla Applen osuus matkapuhelimien hauista Hintaoppaassa oli 29%, Samsungin 25% ja Huawein 14%. Kiinalainen Huawei on kuitenkin viime aikoina noussut kovaksi kilpailijaksi Kiinan markkinoiden lisäksi myös Suomessa.

– Saman vuoden viimeisellä kvartaalilla kärkipään paikat olivat vaihtaneet järjestystä. Ykkösenä oli Samsung, toisena Apple ja kolmantena Huawei, selvittää Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Helmikuussa 2019 Samsung jatkoi edelleen ykkösenä, 21 prosentin osuudella. Toiseksi suosituimpana oli Apple 16 prosentin osuudella ja aivan kannoilla Huawei lähes 16 prosentin osuudella sekä Huawein tuoteperheeseen kuuluva Honor-brändi 9 prosentin osuudella. Myös niin ikään kiinalainen OnePlus on kiipinyt vuoden 2018 alun reilun 2 prosentin osuudesta 8 prosentin osuuteen haetuista puhelimista.

OnePlus 6 tämän hetken suosituin malli

Hintaoppaan tämän hetken kolme suosituinta matkapuhelinmallia edustavat eri merkkejä. Eniten haetaan OnePlus 6 128GB -mallia, toisena on Applen iPhone 7 32 GB ja kolmantena Asus Zenfone Max Pro M2.

– Matkapuhelinta hankkiessa kannattaa katsoa useamman kaupan hintatiedot, sillä hintaerot saattavat olla yllättävän suuria. Esimerkiksi Samsung Galaxy S9 Plus -mallin saa nyt edullisimmillaan hintaan 646 euroa ja kallein hinta sille on 1059 euroa. Säästö on siis tässä tapauksessa 413 euroa, Matinvesi-Bassett muistuttaa.

Kaiken kaikkiaan Hintaoppaan sadan suosituimman puhelimen joukossa on 22 Samsungin mallia, 19 Applen mallia, 13 Huawein mallia ja 12 Honorin mallia. Nokian malleja top 100:n pääsee 10 kappaletta.

Hintaopas kokoaa yhdelle sivustolle lähes 800 eri verkkokaupan hinnat. Hintaopas on nopea keino tarkistaa haaveissa olevan puhelimen paras hinta tai asettaa suosikkimallille hintavahti, joka ilmoittaa kun puhelimen hinta laskee.

Katso kaikki matkapuhelinmallit tästä.

Hintaopaan mobiilisovellus on saatavilla sekä iOS- että Android-puhelimille.

Hintaoppaan suosituimmat matkapuhelimet ja halvin hinta 11.3.2019

Teknavi palaa tv-ruutuun uusin 17. tuotantokauden jaksoin! Kauden ensimmäinen jakso nähdään maanantaina 25.3. klo 22.35 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja