Mainos

Kiinalainen muovikenkä paljasti Italian mafian myrkyllisten muovien kierrätysringin – pidätettyjen joukossa myös 60 murhasta epäilty mafiapomo

Italian poliisi kertoi paljastaneensa paikallisen mafian pyörittämän myrkkymuovien kierrätysringin Sisiliassa. Pidätettyjen joukossa on myös mafian johtohahmo Claudio Carbonaro, jota syytetään myös yli 60 murhasta, kertoo BBC.

Viranomaisten mukaan mafian pyörittämä myrkyllisen muovin kierrätysrinki paljastui nelivuotisen tutkinnan aikana, kun Italiasta löydettiin myynnistä Kiinassa valmistettu muovikenkä, joka sisälsi myrkyllistä muovia.

Rinki teki erittäin tuottoisaa kauppaa lähettämällä laitonta, myrkylliseksi luokiteltua muovimateriaalia Sisilian saarelta Kiinaan.

Poliisin mukaan 15 henkilöä on pidätetty Ragusan kaupungissa Sisiliassa ja heidän joukossaan on myös Claudio Carbonaro.

Mafian johtohahmoihin kuuluvaa miestä pidetään syyllisenä useisiin julmiin rikoksiin, mukaan lukien yli 60 murhaan. Rikokset tehtiin 1980- ja 90-luvulla.

Hän on toiminut poliisin todistajana jo aiemmin, mutta vuonna 2013 hän palasi Sisiliaan ja otti siellä haltuunsa pelätyn mafian ryhmittymän. Sen jälkeen hän lähti mukaan erittäin tuottoisaan myrkyllisten jätteiden kauppaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja